You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

LIGE PETICE

Derbi do derbija

Nakon reprezentativnog ovaj vikend predviđen je za klupski nogomet i to onaj najbolji!

Lige Petice donose nam nekoliko zanimljivih derbija!

LIVERPOOL - NEWCASTLE

U namjeri da konačno prekinut skoro tri desetljeća dug post bez titule, “Reds” ništa neće prepustiti slučaju, pogotovo nakon sezone u kojoj im ni 97 bodova nije bilo dovoljno za naslov. Već su zazeli vodeće mjesto sa maksimalnih 12 bodova, zabili isto toliko golova, što znači da će i Newcastle dobiti svoju “porciju” u subotnjoj matineji na Anfieldu. Za ilustraciju, lani je bilo 4:0.

FIORENTINA - JUVENTUS

Torinezi su klasa za sebe u Serie A, osmostruki prvaci su startali pobjedama u Parmi i dramatičnom derbiju sa Napolijem, a kako u prijelaznom roku nije otišao nitko od asova, imaju roster kao Dream team, skoro jednako kvalitetne dvije postave. U svakom slučaju, sasvim dovoljno moćne da svladaju Fiorentinu koja je još na nuli u rubrici bodova… Iako je riječ o tradicionalno žestokom rivalstvu, Juve je u zadnje dvije sezone lako slavio na ovom terenu, bilo je 2:0 i 3:0.

LEIPZIG - BAYERN

Veliki derbi igra se i u Bundesligi, ali Bayern je već uhvatio zalet, nakon dolazaka Perišića i Coutinha pregazio je Schalke u gostima sa 3:0, te Mainz u Munchenu sa 6:1. Dakle, Bavarci su već u top izdanju, a tada im nitko u Bundesligi – pa čak ni vrlo dobri Leipzig – ne može stati na put.

BARCELONA -VALENCIA 

Višestruki motiv imaju domaćini u derbiju 4. kola Primere: igra se na Camp Nou, već su potrošili sve kredite prokockavši 5 bodova u prva 3 kola, a uz to, “Šimiše” lani nisu nijednom svladali u tri lanjska dvoboja, štoviše, izgubili su od njih u finalu Kupa! Sasvim dovoljno razloga da tupujemo na pobjedu Griezmanna i društva, pogotovo jer ni “Šišmiši” nisu u naročitoj formi na početku prvenstva.