NIŠTA NIJE GOTOVO

Liverpool slavio kod Southamptona, odluka o prvaku pada u posljednjih 90 minuta

Nogometaši Liverpoola ostavili su odluku o prvaku Engleske otvorenu do posljednjeg kola.

Iako su se nakon 13 minuta našli u rezultatskom minusu, nogometaši Liverpoola uspjeli su se vratili u susret protiv Southamptona, preokrenuti rezultat te tako ostaviti odluku o prvaku Engleske za posljednje kolo.

Domaći su poveli sjajnim pogotkom Nathana Redmonda nakon solo prodora i driblinga. Udarac s ruba kaznenog prostora bio je neobranjiv.

Redsi su zaigrali u kombiniranom sastavu, što je za svoj trenutak slave iskoristio Takumi Minamino, kad je u 27. minuti probio bliži kut Alexa McCarthyja. Preokret je završio Joel Matip, pomalo nevjerojatnim pogotkom glavom nakon prekida. Igrala se 67. minuta i to je bio krajnji rezultat utakmice.

Liverpool u posljednje kolo ulazi s bodom manje od Manchester Cityja, koji u posljednjem kolu dočekuje Aston Villu Stevena Gerrarda. Liverpool će igrati kod kuće protiv Wolverhamptona.

Osam ili devet ekipa zadnje su kolo "živi"

Ovako su sve četiri najvažnije borbe unutar Premier lige ostavljene za posljednje kolo. City i Liverpoola za titulu prvaka, Tottenham i Arsenal za mjesto u Ligi prvaka te Manchester United i West Ham za mjesto u Europskoj ligi.

Naravno, tu je i borba za ostanak u ligi, gdje smo sigurni da će, neovisno o zaostalom susretu Aston Ville i Burnleya, Burnley i Leeds ući s mogućnosti ispadanja, a među njima će biti i Everton, ukoliko u četvrtak ne dođe do pobjede protiv Crystal Palacea.