ŠOK ZA SLAVNOG TENISAČA

Donesena je presuda: Boris Becker ide u zatvor! Odmah seli iza rešetaka

Pad slavnog njemačkog tenisača Borisa Beckera. Ide u zatvor na dvije i pol godine.

Slavni njemački tenisač Boris Becker ide u zatvor na dvije godine i pol godine, odlučeno je danas na suđenju u Velikoj Britaniji.

U zatvor ide zbog novčanih malverzacija koje su uslijedile nakon njegova bankrota.

Becker je jedan od najboljih tenisača 20. stoljeća, a u bogatoj karijeri je zaradio 25 milijuna dolara (bez sponzora), no prije par godina je proglasio bankrot.

Nijemac je proglašen krivim jer je skrivao dva i pol milijuna funti vrijednu imovinu i kredit kako ne bi plaćao dugove.

Becker nije platio zajam od tri milijuna funti za imanje u Španjolskoj, vjerovnicima je dugovao čak 50 milijuna funti.

U više od 20 točaka optužnice britansko pravosuđe je teretilo Beckera da je u stečajnom postupku pokušao sakriti novac i druge dragocjenosti, uključujući i teniske trofeje, te da je prikrio posjed nekretnina. Navodno je osuđen po četiri točke optužnice, a ostatak je oslobođen.

Trostruki pobjednik Wimbledona odbacuje sve optužbe. Na prvom se ročištu izjasnio da nije kriv ni po jednoj točki optužnice. Odluka će biti poznata nakon tri tjedna i teoretski Beckeru prijeti do sedam godina zatvora u Velikoj Britaniji.

"U osnovi sam pozitivna osoba i uvijek vjerujem u dobro. Vjerujem i u britansku pravdu", rekao je Becker za Bild am Sonntag i dodao da će pokušati dokazati svoju nevinost.

Sud u Munchenu je 2002. osudio Beckera na dvije godine uvjetne zatvorske kazne i novčanu kaznu od 300.000 eura zbog utaje poreza od oko 1.7 milijuna eura.