OVOTJEDNI BOKSAČKI SPEKTAKL

Tyson Fury - Dillian Whyte: Bitka za Britaniju na rekordno popunjenom Wembleyu

Najveći ovotjedni sportski spektakl dogodit će se na Wembleyu stadionu, ali u boksačkom ringu.

Tyson Fury dočekao je svoju drugu obranu titule svjetskog profesionalnog prvaka teške kategorije u boksu, prema WBC organizaciji. U subotu 23. travnja pojas koji posjeduje pokušat će mu oduzeti Dillian Whyte.

Njih dvojica predvodnici su spektakla koji će se održati na Wembley stadionu, koji će tim putem doživjeti svoj rekord posjete, kad su sportske priredbe u pitanju. Naime, na tom grandioznom zdanju naći će se 94 tisuće gledatelja.

Tekstualni prijenos meča moći ćete pratiti na portalu gol.hr.

Ujedinjeno Kraljevstvo željno je ovakvog spektakla

Ulaznice su rasprodane, što je samo dokaz toga kako je britanska publika željna ovakvih mečeva. Neovisno o tome što ovo nije ono čemu su se svi ljubitelji boksa mjesecima nadali, odnosno kroz cijelo ono razdoblje pregovora za Furyjev meč protiv Anthonyja Joshue.

Joshuin poraz od Oleksandra Usyka i revanš koji je odmah potvrđen onemogućili su ono što se već nazivalo najvećim boksačkim mečem u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva. Whyte je tu dočekao svoju priliku, onu koju je kao privremeni WBC prvak te time automatski obavezni izazivač, preko dvije godine čekao.

Fury je neupitno favorit

Fury će u meč ući kao veliki favorit, a realno je reći i to kako je on taj tko je rasprodao sve te ulaznice. Whyte je također značajno ime, no do sada je njegov maksimum ipak bila O2 Arena, u kojoj je odradio veliki dio svojih najvećih mečeva. Uostalom, Furyju će pripasti 80 posto honorara. To iznosi 29.5 milijuna dolara, dok će Whyteu pripasti 7.5. Pobjednik će tom iznosu pridodati još četiri milijuna.

Nije problem zaključiti zašto je Fury toliki favorit. Osim same prednosti u fizičkim gabaritima, Fury se u svojim prethodnim mečevima potvrdio kao netko tko jako dobro neutralizira boksače Whyteove konstitucije i stila. Ipak, ne treba ni pod koju cijenu otpisati Dilliana, odnosno bilo koga tko je motivaciju izvukao iz toga da je pred njim najveći meč života i prilika kakva se vjerojatno ne bi ponovila ako ju ne iskoristi.

Vrhunski boksački spektakl dogodit će se na Wembleyu, neovisno o tome kakav će biti krajnji ishod. Bit će to jedno cjelokupno iskustvo za sve ljubitelje kvalitetne sportske zabave. Neovisno hoće li biti među 94 tisuća sretnika na stadionu ili među milijunima koji će sve popraviti putem svojih ekrana.