LIGA PRVAKA

Atalanta i Red Bull Leipzig, prva su dva kluba koja su izborila plasman u četvrtfinale Lige prvaka

LIGA PRVAKA

Četiri gola Josipa Iličića u fantastičnoj utakmici Valencije i Atalante; RB Leipzig preko Mourinhovog Tottenhama do četvrtfinala

Debitanti u nokaut fazi Lige prvaka, talijanska Atalanta i njemački Red Bull Leipzig, prva su dva kluba koja su izborila plasman u četvrtfinale elitnog natjecanja europskih klubova, izbacivši španjolsku Valenciju i engleski Tottenham...

Red Bull Leipzig je pred svojim navijačima svladao Tottenham sa 3:0 (2:0) i s ukupnih 4:0 prošao u četvrtfinale. Dva gola za domaću momčad postigao je kapetan Marcel Sabitzer (10, 21), a konačnih 3:0 postavio je Emil Forsberg (87).

Valencija je ugostila Atalantu pred praznim tribinima na Mestalli. Gosti su nakon 4:1 u prvoj utakmici slavili i u uzvratu sa 4:3 (2:1), a sva četiri gola za Atalantu postigao je Josip Iličić (3-11m, 43-11m, 71, 82), dok je za Valenciju dvostruki strijelac bio Kevin Gameiro (21, 51), a jedan gol postigao je Ferran Torres (67).

 

U utorak navečer saznat će se prvi četvrtfinalisti nogometne Lige prvaka.

Aktualnu nogometnu  ponudu možete pronaći ovdje ---- 👉bit.ly/2NguspQ

Valencia i Atalanta igraju pred praznim tribinama zbog epidemije koronavirusa, a u prvom susretu talijanska momčad je slavila sa 4:1.

Jedan od dvoboja Lige prvaka koji će biti odigran iza zatvorenih vrata je onaj u Valenciji gdje istoimeni domaćin dočekuje Atalantu. Nakon što je Atalanta slavila u prvom susretu 4:1, pred Valencijom je gotovo nemoguća misija.

U Valenciji su se uzdali u veliku pomoć navijača u uzvratu, međutim na kraju zbog epidemije koronavirusa susret će biti odigran iza zatvorenih vrata što je dodatni hendikep za domaćina.

Klubovi su u suradnji s Uefom dogovorili maksimalan broj ljudi koji će moći ući na stadion kako bi se susret nesmetano odigrao. Potvrđeno je kako će samo oni koji su doslovno neophodni za regularno održavanje susreta moći ući na stadion, a ukupno ih je manje od 250.

Tako će na Mestalli biti mjesta samo za igrače, trenere, liječnike, suce, Uefine delegate, predstavnike oba kluba, policiju i privatno osiguranje, kao i kamermane koji će odraditi izravni prijenos. Čak niti komentatori koji će raditi izravni televizijski prijenos neće biti na Mestalli već će ga odraditi iz Barcelone.

Pripremit ćemo se najbolje što možemo, igramo dobro kod kuće i mislim da rezultat prve utakmice nije odraz stanja na terenu, rekao je trener Valencije Albert Celades. S druge strane, Gian Piero Gasperini, koji je na klupi Atalante, smatra da trebaju zabiti i u gostima.

Moji igrači su bili sjajni u prvom susretu, ali nećemo slaviti dok ne završi i drugi, dodaje Gasperini.

Vjerojatni sastavi:

VALENCIA: Cillessen; Gayà, Diakhaby, Coquelin, Wass; Guedes, Parejo, Kondogbia, Ferran; Rodrigo, Gameiro

ATALANTA: Gollini; Palomino, Caldara, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens, A Gómez, Iličić; Zapata

U drugom susretu večeri Leipzig dočekuje Tottenham nakon što je u prvoj utakmici njemačka momčad pobijedila u Londonu 1:0. Jedini strijelac bio je Timo Werner koji je bio precizan s bijele točke.

Moramo se držati skupa i imati fantastične individualne predstave i solidnu kolektivnu. Vjerujem u igrače i mislim da mi to možemo, rekao je u najavi utakmice trener Tottenhama Jose Mourinho.

Nadam se da ćemo odigrati slično kao u Londonu, rekao Julian Nagelsmann, trener Leipziga.

Vjerojatni sastavi:

LEIPZIG: Gulácsi; Klostermann, Upamecano, Halstenberg; Adams, Laimer, Sabitzer, Angeliño; Werner, Schick, Nkunku

TOTTENHAM: Lloris; Aurier, Alderweireld, Sánchez, Dier, Vertonghen; Winks, Lo Celso; Lamela, Moura, Alli