DINAMO – SEVILLA

Prijenos u ranom terminu

Danas od 18:45 Dinamo i Sevilla igraju uzvratnu utakmicu u Europskoj ligi.

Nakon što je prošlog četvrtka Dinamo izgubio u Sevilli, na Maksimiru će večeras imati priliku za uzvrat. Prijenos je u ranijem terminu od 18:45, a ulog je osmina finala Europske lige u koju će se plasirati tko prođe u ovom play-offu.

Što treba Dinamu za prolaz?

Dinamo u uzvrat ulazi s porazom (3:1) što znači da mu za prolazak dalje treba pobjeda od tri razlike. Kako više u UEFA-inim natjecanjima ne vrijedi pravilo gola u gostima, Modri bi eventualnom pobjedom od dva razlike izborili produžetke. Minimalna pobjeda, remi ili poraz Dinamu odnose ispadanje iz Europe.

Ulaznice su rasprodane

Ulaznice za utakmicu Dinamo – Sevilla rasprodane su vrlo brzo. U prodaju je zbog restrikcija pušteno 40 % mogućih ulaznica što znači kako će susret na tribinama gledati oko devet i pol tisuća navijača, od kojih 250 gostujućih koji će biti smješteni na zapadnoj tribini.

Forma i Ademi upitni

Dinamo nije pobijedio u posljednje dvije utakmice. Prošlog tjedna je nakon poraza u Sevilli remizirao na Maksimiru protiv Lokomotive koja je ove sezone uzela najviše bodova Dinamu. Da stvar bude još gora, kapetan Arijan Ademi se ozlijedio u sudaru sa suigračem Mišićem i propustit će, kako stvari stoje, ovaj veliki dvoboj.

Modri su se mučili i kolo prije protiv Gorice, a novi težak ispit čeka ih već u nedjelju kada idu u goste Osijeku.

Sevilla također nije pobijedila prošlog vikenda. Odigrali su tek 1:1 kod Espanyola i polako, ali sigurno prosipaju nade u borbu za naslov prvaka s Realom. Bio je to već četvrti remi u posljednjih pet ligaških susreta i vjerojatno će svu energiju usmjeriti na Europsku ligu u kojoj se finale igrati upravo na njihovom stadionu Sanchez Pizjuan.

Martial i RistovskiMartial i Ristovski (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Prema posljednjim informacijama, veliko zimsko pojačanje i strijelac trećeg pogotka protiv Dinama, Anthony Martial vjerojatno neće igrati u Zagrebu zbog ozljede koju je zadobio ovog vikenda.

Sevilla je veliki favorit za prolaz, ali Dinamo je prošle godine pokazao kako ništa nije nemoguće kada je u pitanju ovo natjecanje.