NISU PRIKAZALI

Ukrajinac jedan od heroja Lige prvaka: Skinuo dres i pokazao nešto što UEFA nije htjela u prijenosu

Ukrajinski nogometaš Roman Jaremčuk zabio je pogodak za izjednačenje Benfice protiv Ajaxa u Ligi prvaka.

U utakmici Lige prvaka između Benfice i Ajaxa imali smo dva heroja. Prvi je bio Sebastian Haller, čovjek koji je ove sezone zabio već 11 pogodaka u Ligi prvaka. Činilo se kako je napadač iz Obale Bjelokosti potopio domaćina s drugim pogotkom, ali je remi Benfici donio Ukrajinac Roman Jaremčuk.

U 72. minuti je stadion eksplodirao kada je Ukrajinac pospremio glavom loptu nakon obrane gostujućeg vratara. Nije samo stadion eksplodirao. Zbog svega što se događa u njegovoj domovini, Jaremčuk je burno proslavio svoj pogodak.

UEFA to ne želi, ali Ukrajina mu je važnija

Odmah je krenuo skidati dres ispod kojeg je spremno čekala majica s velikim ukrajinskim grbom. UEFA-i takvo što nije bilo drago jer prema pravilima se ne bi smjele pokazivati političke poruke, ali recite to Ukrajincima čija je zemlja napadnuta od strane susjedne Rusije.

''Ja sam Ukrajinac i ponosan sam na to. Iako sam tisućama kilometara udaljen od moje domovine, želim dati podršku svima koji su sad pod pritiskom u našoj zemlji, vrijeme je da se ujedinimo. To je naša zemlja, naša povijest, naša kultura, naš narod i naše granice. Želim zahvaliti braniteljima na hrabrosti. Slava Ukrajini'', napisao je na Instagramu nakon utakmice.

Na društvenim se mrežama pojavila rasprava oko toga je li zbog tog čina ponosnog Ukrajinca režiser prekinuo sliku njegovog slavlja. Neki čak tvrde kako je razlog i jedan od glavnih sponzora UEFA-e, ruska državna kompanija Gazprom.

No ovih dana svatko ima neku svoju teoriju…