Kladionice sve manje vjeruju Dinamu?

Osijek i Hajduk su blizu, a sljedeće kolo sve bi moglo promijeniti

Lokomotiva je ove sezone otkinula pet bodova Dinamu u Prvoj HNL.

Od četiri pretendenta za naslov prvaka samo Dinamo nije slavio ovog vikenda. U susretu 24. kolaPrve HNL odigrali su samo 0:0 protiv Lokomotive na Maksimiru koja je imala učestalije, ali i bolje šanse.

"Nismo uspjeli zabiti gol i u konačnici izgubili smo dva bitna boda", rekao je Željko Kopić nakon susreta. Zanimljivo, Lokomotiva je ove sezona crna mačka dinamovcima jer ih je već pobijedila početkom studenog s minimalnih 1:0.

Lokomotiva uzela najviše bodova Dinamu

Ove sezone, Modri su ispustili 19 bodova, a više od četvrtine izbila im je upravo Lokomotiva, ukupno pet bodova.

A ono što je posebno zanimljivo, Modri su još do prije koju sezonu bili gotovo pa i pretplaćeni na pobjede protiv kluba s Kajzerice.

Od 2009. na 2010. kada je Lokomotiva ušla u Prvu HNL, pa sve do pred kraj te sezone, Dinamo je u 27 utakmica, čak 26 pobijedio i samo jednom remizirao protiv Lokomotive, a onda se priča posljednjih sezona drastično promijenila.

Lokosi namučili Hajduk, Osijek i Rijeku

U 17 utakmica, Modri su pobijedili 10 puta, ali je i Lokomotiva slavila četiri puta, uz 3 remija.

No, treba naglasiti kako je momčad Silvija Čabraje ove sezone najveći problem za sve iz kategorije velike četvorke. Dvaput su remizirali s Hajdukom, jednom s Osijekom, a pobijedili su i Rijeku.

"Doslovno, mi u svaku utakmicu ulazimo da ju pobijedimo. Da li igrali na Poljudu, da li igrali na Maksimiru ili Kranjčevićevoj. Mislim da je ova čitava sezona za sada jako dobra i da pokazujemo dobar nogomet", rekao je trener Lokomotive Čabraja.

Dambrauskas preporodio Hajduk

Dobar nogomet više ili manje vrijedan kontinuiranog osvajanja bodova u posljednjih 10 kola najviše iskazuje Hajduk, a baš prije točno deset kola, na klupu Hajduka sjeo je Valdas Dambrauskas.

I ovo je poredak u Prvoj HNL od početka tog razdobolja. Bijeli su od 30 osvojili 26 bodova, Dinamo 23, a Osijek 19. Rijeka značajno zaostaje sa 16 osvojenih bodova, isto koliko je osvojio i preporođeni Slaven Belupo pod trenerom Zekićem.

Sljedeće kolo moglo bi puno toga dodatno zakuhati jer nas čekaju dva derbija: Dinamo gostuje u Osijeku, a Rijeka dolazi Hajduku na Poljud.

Ovog vikenda ćemo saznati hoće li se nastaviti trend da kladionice smanjuju povjerenje u Dinamo za naslov prvaka, a povećavati ga Hajduku i Osijeku?