LIGA PRVAKA

Manchester City slavio u Madridu / Lyonu minimalna pobjeda nad Juventusom

Real vodio pa izgubio od Manchester Cityja i ostao bez kapetana; Lyon slavio protiv Juventusa koji izgleda nije dorastao Ligi prvaka

U možda i najzvučnijem okršaju osmine finala nogometne Lige prvaka Manchester City je na gostovanju pobijedio Real Madrid s 2:1, dok je u drugom susretu večeri Lyon porazio Juventus s 1:0

U možda i najzvučnijem okršaju osmine finala nogometne Lige prvaka Manchester City je na gostovanju pobijedio Real Madrid s 2:1, dok je u drugom susretu večeri Lyon porazio Juventus s 1:0. Sudar 'Kraljeva' i 'Građana', svakako je jedna od poslastica osmine finala elitnog natjecanja 'Starog kontinenta', a u prvom susretu slavili su gosti okrenuvši rezultat u posljednjih 12 minuta utakmice.

Real je poveo u 60. minuti preko Isca, no gosti su okrenuli rezultat golovima Gabriela Jesusa u 78. minuti i Kevina de Bruynea u 84. minuti iz jedanaesterca. Real je utakmicu zaključio s igračem manje nakon to je u 86. minuti isključen Sergio RamosLuka Modrić je igrao za Real od prve minute, u 54. minuti je zaradio žuti karton, a teren je napustio u 84. minuti.

REAL M . - MAN.CITY (GOLOVI) -----   https://www.rezultati.com/utakmica/KbKdoKdK/#video

Bio je ovo peti međusobni susret Reala i Manchester Cityja i prva pobjeda engleskog sastava.

LYON - JUVENTUS 

U drugom susretu Lyon je priredio iznenađenje pobijedivši Juventus sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Lucas Tousart u 31. minuti.

Lyon - Juventus (golovi) ---- https://www.rezultati.com/utakmica/v3sANG4D/#video

Bila je to prva pobjeda "Lavova" u pet međusobnih susreta protiv torinske "Stare dame".

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 21. minuti, a zaprijetio je domaćin, no udarac glavom Kara Ekambija nakon ubačaja iz kornera završio je u vratnici. Daleko bolju igru Lyon je okrunio vodstvom u 31. minuti, a pogodak je postigao Lucas Tousart na asistenciju Houssema Aouara.

Francuzi su u 40. minuti imali još jednu odličnu priliku, no Ekambi je pucao preko gola. Talijanski prvak u prvih 45 minuta nije pokazao ništa, a kako je igrao dovoljno pokazuje podatak da u prvih 45 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir domaćeg gola.

Juve je u drugom dijelu pojačao pritisak, ali bez konkretne završnice i domaćin je uspio obraniti pogodak prednosti.

Uzvratni susreti su 17. ožujka u Manchesteru i Torinu.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
SPEKTAKL NAD SPEKTAKLIMA!  
Zasigurno da je utakmica Real M. - Man.City derbi 1/8 finala Lige prvaka!
 
Aktualnu nogometnu ponudu pogledajte ovdje --- https://bit.ly/2wKKO3W
 
REAL MADRID - MANCHESTER CITY 
 
Zanimljivosti vezane za ovaj susret : 
  - Manchester City nije pobijedio Real Madrid ni u jednom od svoja četiri pokušaja u Ligi prvaka.
- Real Madrid je u posljednjih pet godina izgubio samo tri domaće utakmice Lige prvaka.
- Manchester City nije uspio pobijediti pet od posljednjih 11 gostujućih utakmica u Ligi prvaka.
- Dvije od tri domaće utakmice Real Madrida ove sezone u Ligi prvaka završile su rezultatom 2-2.  
 
Madriđani moraju jurišati na prednost u prvom meču osmine finala Lige prvaka, samo pobjeda im daje šansu pred uzvrat na Etihadu, što znači da moraju barem jednom zatresti mrežu gostiju.
S druge strane, City je pravi stroj za pogotke, zabio je čak 84 ove sezone u dva glavna natjecanja (68 u Premier, 16 u Ligi prvaka), jednostavno nema te obrane koja će izdržati 90 minuta pred Guardiolinom momčadi.
 
LYON - JUVENTUS

- Lyon je dobio samo dva od zadnjih šest mečeva u svim natjecanjima.
- Juventus je pobijedio u svakoj od svojih posljednjih pet utakmica grupne faze Lige prvaka te su ove sezone neporaženi u konkurenciji.
- Juventus je dobio tri od svoja četiri prethodna susreta s Lyonom, pri čemu su obje gostujuće utakmice završile 1-0.

Lyon je daleko od dana stare slave (u prvenstvu Francuske je na 7. mjestu i ima čak 28 bodova manje od PSG-a. A Cristiano Ronaldo stigao je u Juve upravo zbog LP, jer je “Stara dama” osvajala domaće titule u seriji i bez njega, stoga je fokus Sarrijeve momčadi svakako na ovom natjecanju.
Uz to, Juventusu svakako više odgovara igrati ovaj tip utakmica u gostima, gdje se domaćin mora barem dijelom otvoriti, što je kao naručeno za "Satru Damu".