NAJTEŽE DOSAD

HRVATSKA protiv DANSKE hvata posljednju nadu na Euru, evo što se sve mora poklopiti

Hrvatska i Danska igraju večeras od 20:30 u 2. kolu skupine I rukometnog Eura.

Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji ostalo su još tek teoretske šanse za plasman u polufinale rukometnog Eura 2022. Za početak, Kauboji bi trebali pobijediti jednog od favorita za zlato, Dansku s kojom igraju večeras od 20:30.

Hrvatskoj je poraz od Crne Gore odrezao krila, no treba biti realan i reći kako su Francuzi i Danci ionako bili veliki favoriti za prva dva mjesta u ovoj skupini koja vode u polufinale.

Danska je u četvrtak pobijedila Island te sada zajedno s Francuzima jedini imaju maksimalna četiri boda u skupini I. Do kraja su još tri utakmice i Hrvatskoj za neki ludi rasplet trebaju tri pobjede u nizu te da Danci ili Francuzi nemaju više od šest bodova, što se najvjerojatnije neće dogoditi.

Danska izgleda kao prvo favorit za zlato

Dansku su protiv Islanda predvodili 22-godišnji Mathias Gidsel s čak devet pogodaka te Mikkel Hansen i Lasse Svan s pet. Za veliki uspjeh na turnira jednostavno morate imati barem jednog raspoloženog vratara, a kod Danaca je to u četvrtak bio Kevin Moller s čak 14 obrana koliko je imao Crnogorac Simić protiv Hrvatske.

U Debrecenu su se prošetali skupinom. Dobili su Crnu Goru 30:21, Sloveniju 34:23, Sj. Makedoniju 31:21, te u drugom krugu odmah na startu, Island 28:24. I samo potvrdili da su glavni kandidat za zlato.

Danska je u četiri susreta do sada postigla 123 pogotka. Hrvatska 109. Još je veća razlika u broju primljenih pogodaka: Hrvatska 109, Danska 89.

Hrvatska reprezentacija, kao i mnoge druge na ovom prvenstvu, osakaćena je brojnim pozitivnim testovima na Covid. Ono što je dobro je da je utakmica u najkasnijem terminu pa će izbornik Horvat u subotu dosta ranije nego u četvrtak saznati tko će igrati kada dođu rezultatima PCR testiranja.

Hrvatska je do sada koristila vjerovali ili ne 25 igrača, Danska 21. I tu prema svemu sudeći nije kraj.