Euro u rukometu

HRVATSKA protiv UKRAJINE, pobjeda donosi prolaz - a možda i ne?

Hrvatska i Ukrajina igraju od 18 sati u ponedjeljak na Euru u rukometu.

U trećem kolu Europskog rukometnog prvenstva Hrvatska u Szegedu igra protiv Ukrajine i kao veliki favorit ulazi u dvoboj kojeg mora pobijediti.

Izabranici Hrvoja Horvata ne smiju kalkulirati, iako im igra i remi u slučaju pobjede Francuske protiv Srbije, no pobjeda donosi taj važan korak prema Budimpešti.

Nakon naše utakmice kreće susret Francuske i Srbije od 20:30. Moramo se nadati i kako Srbija neće pobijediti Francuze jer bi se u tom slučaju stvorio krug od tri reprezentacije s po četiri boda i odlučivala bi gol-razlika u tim susretima. Zbog toga je bio važan onaj zadnji napad Kauboja protiv Srbije kada smo mogli otići na plus pet, a završilo je s tri razlike.

Francuska je Hrvatsku pobijedila s +5, a Hrvatska Srbiju s +3. To znači kako bi Srbe dalje odvela pobjeda s dva razlike.
Podsjetimo, u drugom krugu stvara se nova skupina u kojoj će ići po dvije najbolje momčadi iz grupa A, B i C. Prva dva iz te skupine izborit će polufinale.

Gotovo sigurno protiv Ukrajine nećemo gledati Marka Mamića, Zvonimira Srnu, Lovru Mihića, Mateja Mandića i Leona Šušnju koji imaju koronavirus i nalaze se u izolaciji, a vjerojatno neće doći ni Domagoj Duvnjak koji ima problema s leđima nakon što je prebolio koronu.

Dolazi važan adut

Hrvatskoj će se priključiti David Mandić koji je ključan za 5-1 obranu, a taman mu je istekla kazna o jedne utakmice zabrane igranja zbog plavog kartona protiv Francuske još u prvom kolu Eura.

Mali problem

"Ono što sad strahujemo je što nam je fizioterapeut pozitivan, a on je taj koji je izložen i radi s najviše igrača. Trebamo paziti da ne upadnemo u zamku ispuhanog balona, na nama je da se što prije pripremimo za Ukrajinu'', rekao je Hrvoje Horvat prije dvoboja.