VRATILA SE LIGA PRVAKA

Čudesni Erling Haaland sam pobijedio PSG

Atletico Madrid sa odličnim Šimom Vrsaljkom srušio aktualnog prvaka Europe, a čudesni Erling Haaland

sam pobijedio PSG!

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Atletico Madrid je pobijedio europskog prvaka Liverpool s 1:0, dok je u drugom susretu večeri Borussija Dortmund pobijedila PSG s 2:1.

Atletico je srušio europskog prvaka golom Saula Nigueza u 4. minuti. Šime Vrsaljko je za Atletico krenuo od početka odigravši cijeli susret, dok Dejan Lovren nije bio niti na klupi Liverpoola.

https://www.rezultati.com/utakmica/APUCoTj3/#video 

Do gostovanja u Madridu, Liverpool je ove sezone odigrao 41 utakmicu u svim natjecanjima upisavši svega dva poraza - prvi na otvaranju Lige prvaka na gostovanju kod Napolija (0:2), a drugi u engleskom Liga kupu od Aston Ville (0:5), no 'Redsi' su u toj utakmici nastupili s U-23 momčadi, najmlađom postavom u 127 godina dugoj klupskoj povijesti.

Protiv Atletica doživjeli su i drugi poraz u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta'. Domaćin je sjajno ušao u susret i već u 4. minuti je stigao do vodstva, a pogodak je nakon ubačaja iz kornera zabio Saul Niguez. Domaćin je u 27. minuti imao još jednu sjajnu priliku, no Alisson Becker je obranio udarac Alvara Morate.

Europski prvak je u prvih 45 minuta dominirao u posjedu lopte, ali nije uputio niti jedan udarac u okvir gola Jana Oblaka. Momčad Jurgena Kloppa i u nastavku je dominirala, ali bez konkretne završnice. Najbolju priliku gosti su imali u 73. minuti, no Jordan Henderson je pucao pored gola.

U drugom susretu večeri Borussia Dortmund je pobijedila PSG s 2:1, a junak utakmice bio je mladi norveški napadač Erling Braut Haaland postigavši dva gola čime je stigao do brojke od deset pogodaka u Ligi prvaka, te 11 golova u sedam nastupa za Borussiju. Pogodak nade za goste zabio je Neymar u 76. minuti.

Borussija je u prvom poluvremenu pokazala bolji nogomet, ali nije uspjela realizirati niti jednu od nekoliko prilika. Domaćin je najbliže golu bio u 27. minuti kada je Jadon Sancho gađao suprotni kut, ali je Keylor Navas obranio.

Prvu pravu priliku na utakmici gosti su imali u 66. minuti kada je nakon akcije Kyliana Mbappéa i Neymara, pucao mladi francuski napadač, no Roman Burki je bio siguran. Uzvratio je Marokanac Achraf Hakimi dvije minute kasnije, ali je pucao preko gola.

Daleko bolju igru domaćin je okrunio vodstvom u 69. minuti, a pogodak je postigao sjajni 19-godišnji Norvežanin. Hakimi je probio po krilu i uputio oštru loptu u kazneni prostor, Raphael Guerreiro je pucao, no lopta se odbila do Haalanda koji je zabio za 1:0.

PSG je izjednačio samo šest minuta kasnije, a pogodak je zabio Neymar na asistenciju Mbappéa. No, radost Parižana kratko je trajala. Samo dvije minute kasnije Haaland je fantastičnim udarcem s ruba kaznenog prostora zabio za novo vodstvo momčadi iz Dortmunda. PSG je u 81. minuti mogao do novog izjednačenja, no Neymar je pogodio vratnicu.

https://www.rezultati.com/utakmica/UX5SubKs/#video / BOR.DORTMUND - PSG 2:1

Uzvratne utakmice su u srijedu, 11. ožujka u Parizu i Liverpoolu. Sutra su na rasporedu iduće dvije utakmice osmine finala, a sastaju se Tottenham - RB Leipzig, te Atalanta - Valencia. Idućeg utorka na rasporedu su susreti Napoli - Barcelona, te Chelsea - Bayern, a u srijedu 26. veljače Lyon - Juventus i Real Madrid - Manchester City.
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LIGA PRVAKA JE PONOVNO S NAMA!

Večeras se igraju prve dvije utakmice 1/8 finala ovogodišnjeg izdanja LP. 

U Madridu na Metropolitan stadinu igrat će At.Madrid i aktualni europski i svijetski prvak, momčad Liverpoola! U Dortmundu pak očekujemo spektakularnu utakmicu s mnogo golova, igraju Bor.Dortmund - PSG.

Aktualnu nogometnu ponudu možete pogledati ovdje https://bit.ly/2P2GjYB

ATL. MADRID - LIVERPOOL

- Sadio Mane je postigao 10 golova u posljednjih 14 UCL utakmica LP.
- Atletico Madrid je pobjedio samo 1 od zadnjih 7 mečeva uoči ovog okršaja.
- Liverpool je dobio 13 od posljednjih 14 mečeva u svim natjecanjima.
- Crveni su slavili 5 pobjeda u posljednjih 7 UCL-ovih utakmica igranih
u gostima u LP.

Redsi se vraćaju u Madrid


Manje od godinu dana nakon osvajanja Lige prvaka, Liverpool će u prvoj utakmici 1/8 finala pokušati ostvariti što bolji rezultat za uzvrat na svom Anfield Roudu!
Ekipa Atletico Madrida promijenila se zajedno s njihovim domom, a Diego Simeone i dalje je kreator novog doba Atletika. Međutim, to ne prolazi bez problema, Atletico se borio da drži korak s Real Madridom i Barcelonom u nacinalnom prvenstvu.

Potresni Atletico


Domaćinima nedostaje ona poznata obrambena stabilnost koja ih je odvela do finala ovog natjecanja 2014. i 2016. Simeoneu je potrebno vrijeme da povrati svoju prepoznatljivu odbranbenu igru miksajući je s vrhunskim napadačima kao što su Joao Felix i Yannick Carrasco. Međutim, to će im predstavlja problem protiv ovog izvrsnog napada Liverpoola i serije pozitivnih rezultata koje Redsi imaju u posljednje vrijeme!

Redsi su u ovom natjecanju 2019. godine 29 puta postigli gol zahvaljujući sjajnom fnapadu. Sadio Mané postigao je 10 golova u 14 nokaut-utakmica Lige prvaka od 2017/18, samo je Cristiano Ronaldo bio efikasniji u tom razdoblju (11 golova). Postigao je gol za pobjedu protiv Norwicha tijekom vikenda, tako da će on biti najveća opasnost po gol domaćina!

Liverpoolova nadmoć


Razlika koja se pojavljuje između aktualnog prvaka Europe i ostatka je očit. Dok je Klopp stavio Liverpool na tu razinu, Atletico Madrid je proklizao.


Ovo više nije tako težak test kakav je nekad bio, Atletico je pobijedio samo jednom u sedam utakmica - minimalna pobjeda od 1: 0 nad Granadom.

Liverpool je dobio 13 od zadnjih 14 mečeva, ima šest pobjeda od njihovih posljednjih osam u Ligi prvaka. Crveni su također osvojili pet od posljednjih sedam gostovanja u ovom natjecanju, dok su ovdje u finalu, u svibnju, pobijedili 2-0.

Redsi u utorak navečer u Madrid dolaze s vitalnom prvoligaškom pobjedom. S obzirom na to kako su ove sezone zgazili gotovo sve pred sobom, europski prvaci izgledaju dobro i favoriti su za pobjedu u ovom susretu.
------------------------------------------------------------------------------------
BORUSSIA DORTMUND - PSG

- Dortmund je dobio samo 2 od zadnjih 6 domaćih UCL susreta.
- Domaćini su u posljednja 4 meča u ovom natjecanju postigli 8 golova.
- PSG je postigao 2+ golova u 21 od svoje posljednje 22 utakmice.
- Gosti su postigli najmanje dvagola u 4 od posljednjih 5 gostovanja u LP.

Tuchelov povratak


Thomas Tuchel vraća se na teren svom bivšem klubu nadajući se da će izbjeći poznate pogreške PSG-a iz prošlosti.
Borussia Dortmund se za ovu utakmicu pojačala s nevjerojatnim napadačem,
Erling Braut Haaland se dokazao kao pravo pojačanje.

Međutim, PSG ima nekoliko vlastitih sjajnih napadačkih opcija. S obzirom da su francuski divovi snažno započeli natjecanje u LP.
U okviru skupine A igrajući protiv Real M., Galatasaraya i Cllub Bruggea ostvarili
su 5 pobjeda i 1 neriješen rezultat uz gol razliku 17:2.

Može li ovo biti godina PSG-a?


Borussia Dortmund plasirala se u 1/8 finala Lige prvaka samo jednom u
posljednjih pet sezona. Bilo je to u sezoni 2016/17 pod trenutnim menadžerom Paris SG Tuchelom.

U međuvremenu, Borussia Dortmund izgubila je četiri od zadnjih šest domaćih utakmica Lige prvaka u nokaut fazi (W2), uključujući posljednje dvije (2-3 v Monaku u 2016/17, 0-1 protiv Tottenhama u 2018/19). Njihove europske ambicije iako je to nezamislivo pomisliti nisu toliko velike te se vjerojatno neće previše uznemiravati ako ne budu išli dalje u ovom natjecanju.
Uostalom, izazov za naslov prvaka Bundeslige vjerojatno je prioritet u Dortmund.

Snažan početak za Parižane


PSG u Ligi prvaka obično počinje dobro u prvom knockout kolu. U svojoj uvodnoj utakmici Lige prvaka u godini 2016., 2017. i 2019. slavili su dva puta. S obzirom da je Dortmund primio sedam golova u posljednje tri utakmice i osam u posljednje četiri u Europi, taj bi se rekord trebao nastaviti.

PSG ulazi u ovaj susret s prosjekom od dva ili više gola u 21 od posljednja 22 susreta. U Europi su postizali dvaput ili više u četiri od posljednjih pet putovanja golove na gostovanjima, uključujući posjete Manchester Unitedu i Real Madridu.  S obzirom na niz napadačkih talenta, podržavamo da će PSG postići više od 1,5 gol u ovoj igri.

Borussia Dortmund je uvijek postizala barem dva gola u šest domaćih utakmica Lige prvaka protiv francuskih klubova. Oni su u stanju to ponoviti s obzirom na impresivan napadački talent u klubu, pa možemo vidjeti kako će oni stvoriti probleme i PSG-u. 

Priželjkujemo da ova dva protivnika u utorak navečer odigraju uzbudljivih 2-2.