Još nema odluke o Đokoviću

Australci odgodili ždrijeb sat vremena, ali su mu ipak izvukli suparnika na startu turnira

Scot Morrison poslije današnjeg sastanka kabineta vlade rekao je kako Hawke još nije odlučio što će s Novakom Đokovićem.

Mnogi australski mediji izvijestili su kako bi australski ministar Alex Hawke ovaj četvrtak mogao objaviti svoju odluku o deportaciji Novaka Đokovića i konačno zaključiti priču o njegovoj vizu, ali australski The Age sad javlja kako će svijet još malo morati zadržati dah.

Priča o današnjoj odluci zakotrljala se vjerojatno kad su organizatori objavili kako će ždrijeb Australian Opena malo kasniti, činilo se kako će Hawke objaviti što je odlučio s Novakom i zatim s njim ili bez njega sat vremena kasnije nastaviti, međutim ždrijeb je počeo u 6 i 30 ujutro po hrvatskom vremenu.

Novinare je također zbunilo što se ždrijeb odvija u četvrtak poslijepodne po lokalnom vremenu, a ne uvečer kako bi se izašlo u susret nositeljima televizijskih prava.

Baš u to vrijeme premijer Scott Morrison se obratio naciji iz Canbere i potvrdio kako ministar Alex Hawke još razmišlja što učiniti, iako su mnogi očekivali kako će Australci poslije tog sastanka kabineta objaviti odluku.

"Ministar Hawke još nije odlučio, to je njegova posljednja izjava po ovom pitanju i na to ću se referirati. Ova odluka je njegovo osobno pravo i više ju neću komentirati“, diplomatski je ispalio Morrison.

Nešto kasnije izvor The Agea u saveznoj vladi potvrdio je kako Hawke u četvrtak poslijepodne sigurno neće ništa odlučiti te da ćemo odluku morati još malo pričekati, barem do petka...

U međuvremenu ždrijeb na Australian Openu je nastavljen, a Đoković je na kraju završio u ždrijebu i na startu turnira izvukao sunarodnjaka Miomira Kecmanovića.