Rukomet 2022

HRVATSKA protiv FRANCUSKE na startu Eura, bez poznatih imena na obje strane

Hrvatska reprezentacija u četvrtak protiv Francuske otvara rukometno Europsko prvenstvo.

U četvrtak u Mađarskoj i Slovačkoj počinje Europsko prvenstvo u rukometu čiji je raspored Hrvatskoj na otvaranju donio Francusku. Rukometni klasik, kako su ga mnogi zvali svih ovih godina, počinje u 20:30, dok u ranijem terminu od 18 sati u našoj grupi C igraju Srbija i Slovačka.

Utakmice ove skupine igraju se u Szegedu, gradu na samoj granici Mađarske i Srbije pa se očekuje kako će naši susjedi imati najveću potporu svojih navijača u tri utakmice prvog kruga. No očekuje se i velik broj hrvatskih navijača koji tradicionalno masovno pohode utakmice Kauboja na svjetskim i europskim prvenstvima.

U drugi krug putuju dvije najbolje momčadi, a potom se stvara nova skupina u kojoj će se naći još i dva prvoplasirana iz skupina A i B.

Odluke protiv Francuza i Srba

Hrvatska će u prve dvije utakmice imati dosta težak zadatak jer nakon Francuske u subotu je na rasporedu utakmica protiv Srbije. Ukoliko računamo na pobjedu protiv Ukrajine u posljednjem kolu (ponedjeljak), Hrvatskoj treba makar jedna pobjeda u prve dvije utakmice.

Francuzi su favoriti ne samo naše skupine već i cijelog Eura, no znamo kako ponekad opušteno uđu u natjecanje. To ovaj put možda neće biti slučaj jer bi se u slučaju poraza od Hrvatske doveli u situaciju da o prolasku odlučuju u posljednjem kolu protiv Srbije s kojom nisu najbolje prolazili u kvalifikacijama.

Bez poznatih imena s obje strane

Na popisu Francuza nema nekih poznatih imena. Izbornik Gille je imao velikih problema tijekom priprema, zbog ozljeda su mu za Euro otpali neki aduti na koje je itekako računao (Timothey N'Guessan, Nedim Remili, Luka Karabatić), dok je Eloim Prandi izboden nožem na jednoj novogodišnjoj zabavi u Parizu.

Hrvatski se izbornik Hrvoje Horvat pak odrekao nekih poznatih imena zbog pomlađivanja. U reprezentaciji nema Štrleka, Karačića, Šege, Horvata, Marića i ostalih, a dva najbolja hrvatska rukometaša, Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, dane uoči Eura proveli su u izolaciji zbog pozitivnog Covid testa.