Inter se vratio na vrh Serie A

Marcelo Brozović je opet bio odličan, igrao je i Perišić

Gol vrijedan tri boda zabio je Škriniar u 67. minuti.

Nogometaši Intera vratili su se na vrh ljestvice talijanske Serie A nakon što su na domaćem terenu, u 21. kolu, pobijedili Lazio 2-1.

Inter ima bod više od Milana, ali i jednu odigranu utakmicu manje. Lazio je ostao na osmom mjestu ljestvice. Inter je upisao osmu ligašku pobjedu u nizu, ali je stao niz utakmica bez primljenog gola. Interova mreža se, naime, nije tresla na posljednjih šest susreta prije Lazija.

Inter je poveo golom Bastonija u 30. minuti, ali je vrlo brzo nakon toga izjednačio Immobile. Gol vrijedan tri boda zabio je Škriniar u 67. minuti.

Utakmicu su počela trojica Hrvata: Marcelo Brozović i Ivan Perišić za Inter te Toma Bašić za goste. Perišić je pritom zamijenjen u 82., a Bašić u 68. minuti, dok je Brozović odigrao cijelu utakmicu.

Tek treću pobjedu u sezoni upisala je Salernitana koja je s 2-1 pobijedila u gostima Veronu, sastav kojeg vodi hrvatski trener Igor Tudor. Strijelci su za goste iz Salerna bili Đurić (jedanaesterac) i Kastanos, a Salernitana se pretposljednjoj Genoi približila na bod minusa.

Vrata Verone branio je hrvatski U-21 reprezentativac Ivor Pandur, dok je od 59. minute za domaćina zaigrao Nikola Kalinić.

Utakmicu dana odigrali su na rimskom Olimpicu Roma i Juventus u kojoj su gosti slavili 4-3. Roma je vodila 1-0 i 3-1 do 70. minute, ali je ostala bez ičega. Nije iskoristila ni jedanaesterac u završnici, kao ni igrača više u finišu dvoboja.

Kako je cijela utakmica bila žestoka, prepuna prilika i pogodaka tako je i započela. U 11. minuti je Abraham doveo domaćina u vodstvo, ali je već u 18. izjednačio Dybala lijepim i preciznim udarcem.

Roma je još žešće otvorila drugo poluvrijeme. Hitarjan je u 48. zabio za 2-1, a sjajan je pogodak, iz slobodnog udarca, za 3-1 u 53. minuti postigao Pellegrini koji je kasnije u utakmici zavrijedio ulogu tragičara.

Pravi šok Rimljani su doživjeli od 70. do 77. minute jer su u tom razdoblju primili tri pogotka. Locatelli, Kuleševski i De Sciglio su okrenuli 1-3 u 4-3 Juventusa, ali vrlo brzo nakon svega toga ponovno drama na Olimpicu. Juventusov igrač De Ligt je dobio drugi žuti karton, a Roma je uz to dobila i jedanaesterac kao šansu za izjednačenje. No, Pellegrini iz dva pokušaja nije uspio svladati Szczesnyja koji je obranio prvi udarac, dok je u drugom pokušaju igrač Rome traljavo zahvatio loptu. Do kraja je Juventus s igračem manje zadržao vodstvo i time upisao uistinu velike bodove u dramatičnom ogledu.