KATALONCI LOVE LIGU PRVAKA

Barcelona slavila protiv Mallorce, Luuk de Jong zabio za pobjedu

Barcelona je pobijedila Mallorcu 1:0 u 19. kolu La Lige…

Na otvaranju nove španjolske nogometne godine Getafe je šokirao Real Madrid pobijedivši sa 1-0, Barcelona je teškom mukom na gostovanju porazila Mallorcu sa 1-0, dok je aktualni prvak Atletico Madrid pobijedio Rayo Vallecano sa 2-0. 

Atletico i Barcelona su dobro iskoristili kiks "Kraljevskog kluba", no Luka Modrić i društvo još uvijek imaju veliku prednost.

Real vodi sa 46 bodova, Atletico je sada četvrti sa 32 boda, dok Barca na petoj poziciji ima čak 15 bodova manje od Reala i teško je vjerovati da se Katalonci ove sezone mogu uključiti u borbu za naslov.

U posljednjem nedjeljnom susretu Barca je na gostovanju teškom mukom pobijedila Mallorcu sa 1-0, a gol odluke u 44. minuti zabio je Luuk de Jong koji je prije toga pogodio stativu i prečku. Prvo je u 29. minuti pogodio stativu a dvije minute kasnije i prečku.

U nastavku susreta Barca nije uspjela zabiti i drugi pogodak i tako razriješiti sve dvojbe, već je strepila do kraja susreta. Najbliže izjednačenju domaćin je bio u drugoj minuti nadoknade kada je Jaume Costa primio centaršut u kaznenom prostoru i pucao, no Marc-Andre ter Stegen je sjajno reagirao.

U ranije odigranom susretu Getafe je šokirao Real Madrid pobijedivši sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je Enes Unal u devetoj minuti susreta. Posljednji poraz u prvenstvu Real je doživio početkom listopada od Espanyola (1-2). Nakon toga je spojio osam pobjeda i dva remija.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić vratio se u sastav "Kraljevskog kluba" nakon što je zbog zaraze koronavirusom boravio u kućnoj izolaciji od 14. do 24. prosinca. Modrić je odigrao cijeli susret, a u 16. minuti je pogodio prečku.

Real je posljednji put izgubio prvu utakmicu na otvaranju godine, 7. siječnja 2007. od Deportivo La Corune (0-2). Dodajmo i kako je ovo bila tek prva pobjeda Getafea protiv Real Madrida u posljednjih 16 međusobnih susreta.