Messijev sunarodnjak popljuvao Zlatnu loptu

"Otkako se to dogodilo više ne vjerujem u individualne nagrade"

U sezoni 2009./2010. Inter je osvojio trostruku krunu.

Esteban Cambiasso, član trofejne generacije milanskog Intera koja je u sezoni 2009./2010. osvojila trostruku krunu, javno je kritizirao dodjeljivanje nagrade Zlatna lopta.

Vratio se tako 11 godina unazad i prisjetio događaja koji je, kako kaže, posve promijenio njegovo mišljenje o individualnim nagradama.

Iako je u sezoni 2009./2010. milanski Inter osvojio trostruku krunu, novinari su tada nagradu dodijelili njegovom sunarodnjaku Lionelu Messiju koji je te godine zabio 47 pogotka u 53 nastupa.

Argentinac je te sezone bio najbolji strijelac Lige prvaka i španjolske La Lige, osvojio je španjolsko prvenstvo i Superkup, europski Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Međutim, jedan od ponajboljih nogometaša Intera te sezone, Diego Milito zabio je 30 golova u 52 nastupa i osvojio čak tri trofeja, ali to nije bilo dovoljno da bar bude među 30 nominiranih nogometaša za Zlatnu loptu te godine. 

"Službeno sam prestao vjerovati u individualne nagrade nakon 2010. godine. Onog dana kada sam shvatio da Milita nema među, ne pet ili deset igrača, već trideset igrača rekao sam da ništa ne razumijem o tim nagradama", rekao je u studiju televizije Sky Sports.