Italija ili Portugal neće vidjeti Mundijal

Poznati parovi tri europska kvalifkacijska turnira za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Italija, Portugal i ostali saznali su put do Katara...

Hrvatska nogometna reprezentacija može biti sretna što je našla svoje mjesto među deset europskih nacija koje su osigurale svoj nastup u Kataru, jer za preostala tri slobodna kreće bespoštedna bitka. Ždrijebom u Zurichu u petak saznali smo tko će s kim igrati za preostale tri vize za Mundijal.

U bubnju je bilo 12 momčadi, deset drugoplasiranih u skupinama iz kvalifikacija plus dva najbolje rangirana pobjednika skupina UEFA-ine Lige nacija koji nisu bili među prva dva u skupinama.

Podijeljene su u tri turnira s po četiri momčadi, a u svakom će se igrati polufinale i finale. Samo će pobjednici otići u Katar.

Najprije izvukli parove 

Slavni portugalski nogometaš Thiago izvukao je domaćine šest polufinala u tri moguća puta, a zatim je Lothar Mathaus izvukao nenositelje uz napomenu kako Rusija i Ukrajina ne mogu biti međusobno izvjučene.

Škotska je tako dobila Ukrajinu, a Wales Austriju u takozvanom prvom turniru. Naši suparnici u skupini Rusi dobili su Poljake, a prođu li njih idu na pobjednika polufinala Švedske i Češke u „putu B“. U najtežem „putu C“ Italija je izvukla Sjevernu Makedoniju, a Portugalci su dobili Tursku.

Tri domaćina finala

Zatim su odlučeni domaćini finalnih tunira. Domaćin zadnje utakmice "puta A" tako je postao pobjednik utakmice Walesa i Austrije, koji će u finalu ugostiti Škote ili Ukrajince. U "putu B" za domaćina finala izvučen je pobjednik susreta Rusije i Poljske, koji će ugostiti boljeg iz polufinala Švedske i Češke. Za kraj ostao je domaćin "puta C", a to je postao bolji iz susreta Portugala i Turske.

Nositelji su bili najbolje reprezentacije iz kvalfikacija, a to su bile Italija, Portugal, Rusija, Škotska, Švedska i Wales, težim putem morale su Austrija, Češka, Sjeverna Makedonija, Poljska, Turska i Ukrajina.

Polufinalne utakmice igrat će se 24. ožujka a finala 29. ožujka.

Put A:

Škotska – Ukrajinu

Wales - Austrija

Put B

Rusija - Poljska

Švedska – Češka

Put C

Italija – Sjeverna Makedonija

Portugal – Turska