RASPORED I IDUĆE AKCIJE

Hrvatska ide na SP u Katar, evo kad je ždrijeb i koji je raspored Vatrenih u 2022.

Vatreni će nastupiti na Svjetskom prvenstvu 2022., ali do tada je još dug put.

Hrvatska nogometna reprezentacija na Poljudu je pobijedila Rusiju i plasirala se na Svjetsko prvenstvo kojemu će od 21. studenog do 18. prosinca 2022. domaćin biti Katar.

Bit će to ukupno šesto Svjetsko prvenstvo na kojem će nastupiti Hrvatska, ujedno i treće uzastopno veliko natjecanje na koje su se Vatreni plasirali pod vodstvom Zlatka Dalića.

Pored domaćina svjetske smotre, zasad su se u Katar plasirali NjemačkaDanskaBrazilBelgijaFrancuska i Hrvatska. Ukupno će nastupiti 32 reprezentacije, ali dug je još put do kompletiranja cijelog popisa sudionika.

Ono što u ovom trenutku znamo je da će ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva biti održan 1. travnja 2022. u Dohi. Tog dana će izbornik Dalić i igrači saznati protiv koje tri reprezentacije će odmjeriti snage u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva.

U ovom trenutku, dok još nisu gotove europske kvalifikacije, a kamoli one na drugim kontinentima, apsolutno je nemoguće bilo što konkretnije reći ili napisati o možebitnom statusu naše reprezentacije u ždrijebu odnosno hoće li Vatreni biti nositelji i u kojoj jakosnoj skupini ždrijeba će uopće biti smješteni.

No, daleko od toga da će reprezentacija biti bez ikakvih obveza u iščekivanju nastupa u Katru. Za početak, treba zabilježiti datum 16. prosinca ove godine. Taj četvrtak bit će održan ždrijeb Lige nacija, a dan kasnije UEFA će objaviti i točan raspored utakmica za ovo natjecanje koje će biti održano u svega dva tzv. reprezentativna prozora u 2022. godini.

Naime, čak četiri kola novog izdanja Lige nacija odigrat će se u razdoblju od 2. do 14. lipnja, a preostala dva u drugoj polovici rujna (od 22. do 27.).

To pak ne znači da će Vatreni mirovati koncem ožujka, jer dok Rusija i preostale drugoplasirane reprezentacije budu igrale dodatne kvalifikacije, Hrvatska će odraditi dvije, a možda i tri prijateljske utakmice u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo. Dalić će na tim ispitima testirati formu sadašnjih reprezentativaca, ali i onih igrača koji polako kucaju na vrata reprezentacije.

Najvažniji datumi za Vatrene:

16. prosinca 2021.: ždrijeb Lige nacija
17. prosinca 2021.: objava rasporeda utakmica u Ligi nacija

21.-30. ožujka 2022.: dvije, možda i tri prijateljske utakmice

1. travnja 2022.: ždrijeb Svjetskog prvenstva

2.-4. lipnja 2022.: prvo kolo Lige nacija
5.-8. lipnja 2022.: drugo kolo Lige nacija
9.-11. lipnja 2022.: treće kolo Lige nacija
12.-14. lipnja 2022.: četvrto kolo Lige nacija

22.-24. rujna 2022.: peto kolo Lige nacija
25.-27. rujna 2022.: šesto kolo Lige nacija