Kaos u Manchester Unitedu

Nevjerojatan potez sablaznio navijače, iznenađeni su ostali i igrači

Manchester United je serijom razočaravajućih rezultata pao na tek šesto mjesto u Premierligi.

Domaćim porazom u gradskom derbiju Manchester United je na reprezentativnu stanku otišao kao šestoplasirana momčad Premierlige.

U kontekstu rezultatske krize kroz koju Crveni vragovi prolaze već godinama aktualna šesta pozicija ne predstavlja neko naročito iznenađenje. Međutim, uzmemo li u obzir sve ono što United predstavlja u engleskom nogometu (između ostalog i dalje su klub s najviše naslova prvaka), onda je stanje u kojem se Crveni vragovi trenutno nalaze nastavak agonije kojoj se ne nazire kraj.

Alanfordovski rečeno, momčad igra loše, ali zato nema rezultat. U napadu su možda loši, ali su zato u obrani kriminalni.

Od 11 prvenstvenih utakmica United je slavio samo u njih pet, kasne već devet bodova za vodećim Chelseajem te po šest za Manchester Cityjem i West Hamom. Grčevita borba za mjesto koje vodi u Ligu prvaka nije nešto što zadovoljava navijače, naročito nakon što je krajem prijelaznog roka u klub stigao i Cristiano Ronaldo. No, surova realnost je baš takva…

Tim više neshvatljiv je potez koji su povukli čelnici velikana s Old Trafforda. Naime, sad kad je počela ova reprezentativna stanka dozvolili su treneru Oleu Gunnaru Solskjaeru da otputuje kući u Norvešku na – tjedan dana.

Nije neuobičajeno da klub ponekad tijekom sezone, a najčešće to vrijedi u ovim pauzama zbog reprezentativnih obveza, iziđe ususret članovima prve momčadi i podari im nekoliko slobodnih dana kako bi se odmorili i napunili baterije za nastavak sezone. Ovdje je problematično to što se radi o cijelom tjednu, a ne o dva-tri dana koliko uobičajeno traje taj dopust.

Navijači su, očekivano, šokirani i prolijevaju žuč po društvenim mrežama. Svi se već odavno slažu kako Solskjaer nije pravo rješenje za United i da klub samo gubi s vrijeme s upornim odbijanjem potpisivanja otkaza. Stoga je posebno čudno to što je čovjek dobio cijeli tjedan da pobjegne od problema, bez obzira što u Manchesteru neće biti dosta igrača koji su razasuti po svijetu i svojim reprezentacijama.

Za pretpostaviti je da se u klubu nadaju kako bi se Norvežanin mogao resetirati i uvidjeti gdje griješi, ali gledajući United u posljednje vrijeme nekako je teško povjerovati da je on u stanju iskorigirati sve ono što ne valja i stvoriti igru koja će vratiti klub u šampionsku utrku.