ČEKIĆARI SE NE ŠALE

West Ham u spektakularnoj utakmici pobijedio Liverpool i preskočio ga na ljestvici

West Ham je poslije ove pobjede treći na ljestvici Premierlige, s bodom više od svog današnjeg suparnika Liverpoola.

Nogometaši West Hama u posljednjoj su utakmici 11. kola engleskog prvenstva kao domaćini nadigrali Liverpool sa 3:2 (1:1) te ga tom pobjedom i preskočili na ljestvici.

West Ham je poveo u 4. minuti nakon velike pogreške vratara Allisona koji je sam rukama u mrežu spustio udarac iz kuta Bowena. Prilikom intervencije Allison je udario u Ogbonnu koji je skakao ispred njega pa su gosti tražili prekršaj, ali pogodak je priznat.

Liverpool je izjednačio u 41. minuti kada je Alexander-Arnold sjajno izveo slobodan udarac sa nešto više od 20 metara i preko živog zida pogodio pod gredu.

U nastavku je West Ham stigao do dva gola prednosti, prvo je Bowen lijepo u protunapadu poslužio Fornalsa koji je preciznim udarcem u 67. minuti pogodio za 2:1, da bi u 75. minuti Zouma glavom na drugoj vratnici u mrežu spustio još jedan korner Bowena kojega je Allison loše procijenio.

Do kraja dvoboja Origi je samo u 83. minuti lijepo iz okreta uspio smanjiti na 3:2.
Hrvatski reprezentativni veznjak Nikola Vlašić zbog lakše ozljede nije konkurirao za nastup u momčadi West Hama koji je sada treći na ljestvici sa 23 boda, koliko ima i drugi Manchester City, dok je Liverpool četvrti s bodom manje. Na vrhu je Chelsea sa 26 bodova.

West Ham se nalazi i sa zagrebačkim Dinamom u skupini H Europske lige u kojoj je na vrhu sa 10 bodova. Dinamo je drugi sa šest, a slijede Genk s četiri i Rapid s tri boda. West Ham i Dinamo igrat će u Londonu u 6. kolu 9. prosinca.