RAYO BIO BLIZU REMIJA

Kroos i Benzema odveli Real do teške pobjede, Modrića uhvatila snažna prehlada

Real Madrid je pobijedio Rayo Vallecano 2:1 u 13. kolu La Lige...

Real Madrid svladao je Rayo Vallecano sa 2-1 (2-0) i privremeno zasjeo na vrh ljestvice španjolske La Lige, a dvoboj protiv gradskog suparnika propustio je Luka Modrić zbog snažne prehlade, objavio je madridski klub.

Još nije poznato o kakvoj se vrsti prehlade radi i hoće li kapetan hrvatske reprezentacije biti spreman za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, koje su na rasporedu sljedeći tjedan, 11. studenoga na Malti, a 14. studenoga protiv Rusije u Splitu.

I bez Modrića njegovi su suigrači došli do osme prvenstvene pobjede u ovoj sezoni te izbili na vrh ljestvice sa 27 bodova, dva više od do danas vodećeg Real Sociedada.

Vodeći pogodak za Real protiv Rayo Vallecana postigao je u 14. minuti Toni Kroos na asistenciju Asensija. U 38. minuti je David Alaba sjajnim dodavanjem poslužio Karima Benzemu koji je povećao prednost "kraljevskog kluba". Real je na kraju morao strijepiti za pobjedu. Radamel Falcao je u 77. minuti smanjio zaostatak Rayo Vallecana, ali je zbog ozljede morao napustiti igru već četiri minute poslije. U 90. minuti je Kroos izbio loptu sa gol-crte i tako spasio Real od slične sudbine kakva je u subotu zadesila Barcelonu.

Naime, Katalonci su ispustili tri pogotka prednosti nakon prvog poluvremena na gostovanju u Vigu, gdje je domaća Celta pogotkom u završnici dvoboja uspjela osvojiti bod, a konačan rezultat je bio 3-3.

Barcelona je odigrala furiozno prvo poluvrijeme. Već u 5. minuti mrežu je zatresao Ansu Fati. U 18. minuti je Barcelonin kapetan Sergio Busquets postigao svoj prvi pogodak u La Ligi nakon dvije godine, a u 34. minuti je Memphis Depay glavom poslao loptu u mrežu na ubačaj Jordija Albe.

No, u nastavku je Celta zaigrala mnogo bolje što je rezultiralo i pogocima. U 52. minuti je Iago Aspas postigao prvi pogodak za domaću momčad, a Nolito je u 74. minuti potpuno smanjio zaostatak Celte. U šestoj minuti sučevog dodatka kapetan domaćih Iago Aspas svojim je drugim pogotkom na utakmici, sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora postavio konačnih 3-3.

Novog Barceloninog trenera Xavija Hernandeza čeka puno posla, što je potvrdio i nizozemski veznjak Frenkie de Jong u izjavi nakon utakmice.

"U drugom poluvremenu smo zaboravili igrati nogomet. Mislim da nam nedostaje malo osobnosti. Mi igrači smo ti koji se moramo promijeniti. Ovo je veliki udarac za nas", izjavio je De Jong.

Osim toga, Katalonci su na ovoj utakmici izgubili Fatija, koji je u 48. minuti sjeo na travnjak i uhvatio se za zadnju ložu lijeve noge te morao biti zamijenjen.

Barcelona je sa 17 bodova privremeno na devetom mjestu, a za vodećim Real Sociedadom zaostaje osam bodova. Celta Vigo je sa 12 bodova na 14. poziciji.

Nogometaši Alavesa preokretom su došli do pobjede 2-1 na domaćem terenu protiv Levantea. Gosti su poveli u 13. minuti pogotkom Jorgea de Frutosa i držali prednost do 77. minute. Tada je Joselu izjednačio iz kaznenog udarca, a isti je igrač baskijskoj momčadi donio pobjedu u prvoj minuti sučevog dodatka.

Alaves je pobjedom skočio sa 17. na 13. mjesto sa 13 bodova, a Levante je ostao jedina momčad koja još nema pobjedu u novoj sezoni i sa šest bodova se nalazi na predzadnjem mjestu.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Espanyol je kao domaćin svladao Granadu sa 2-0. Adria Pedrosa (30) i Raul de Tomas (42) bili su strijelci za pobjednike.

Španjolska - 13. kolo: 

Espanyol - Granada 2-0 (Pedrosa 30, de Tomas 42)
Celta - Barcelona 3-3 (Aspas 52, 90+6, Nolito 74 / Fati 5, Busquets 18, Depay 34)
Alaves - Levante 2-1 (Joselu 77-11m, 90+1 / de Frutos 13)
Real M. - Rayo V. 2-1 (Kroos 14, Benzema 38 / Falcao 77)

Villarreal - Getafe (ned, 14.00)
Valencia - Atletico M. (ned, 16.15)
Osasuna - Real S. (ned, 18.30)
Mallorca - Elche (ned, 18.30)
Betis - Sevilla (ned, 21.00)

Odigrano u petak:
Athletic - Cadiz 0-1