JOŠ JEDAN JUBILEJ

Real odao priznanje Modriću: Hrvatski kapetan zauvijek će pamtiti današnji dan "Ostalo je povijest"

Prije devet godina Luka Modrić postigao je svoj prvi gol u dresu Real Madrida.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić pridružio se momčadi madridskog Reala krajem kolovoza 2012. za odštetu od 35 milijuna eura, a tri mjeseca kasnije postigao je svoj prvijenac u dresu kraljevskog kluba.

To se zbilo na današnji dan, 3. studenog 2012. kada su Madriđani sa visokih 4:0 porazili Real Zaragozu na domaćem terenu, a upravo je konačan rezultat postavio Modrić svojim pogotkom u 90. minuti susreta.

Tom prigodom oglasio se i madridski klub na svom Twitteru profilu, podijelili su tako snimku Modrićevog prvijenca i kratko napisali:

"Na današnji dan 2012. godine, Luka Modrić je postigao prvijenac u bijelom dresu. Ostalo je povijest".

Upravo je u susretu protiv Barcelone Modrić upisao 400. jubilarni nastup u dresu kraljevskog kluba. Od 400 odigranih utakmica izašao je kao pobjednik u njih 261.

Pri tome je osvojio 4 Lige prvaka i 4 klupska svjetska prvenstva, 3 europska Superkupa, 3 španjolska Superkupa, dva prvenstva i jedan kup. Godine 2018. osvojio je Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta.

Modrić, s 36 godina najstariji igrač Real Madrida, ima ugovor do 30. lipnja 2022. godine. Ranije je govorio kako želi ostati što duže u Madridu i ondje završiti igračku karijeru.