PSG se poskliznuo u Njemačkoj, City uvjerljiv

Ajax preokretom stigao do osmine finala Lige prvaka

Odigrano je četvrto kolo Lige prvaka nakon kojeg su Ajax i Liverpool osigurali plasman u osminu finala.

Večerasnjim susretima zaključeno je četvrto kolo Lige prvaka nakon kojeg su još dvije momčadi osigurale plasman u drugi krug, a to su Liverpool i Ajax.

Momčad Jurgena Kloppa uvjerljivo je slavila protiv madridskog Atletica, dok je Ajax preokretom stigao do pobjede na gostovanju kod Borussije Dormtund.

 U skupini A Lige prvaka Paris St. Germain i Manchester City su napravili novi korak prema osmini finala. City veći nakon domaće pobjede protiv Club Bruggea (4:1), a PSG manji nakon remija kod Leipziga (2:2).

Leipzig je opet odlično krenuo protiv Parižana, baš i kao kada je gostovao kod Francuza. Poveo je golom Nkunkua u 8. minuti, dok je Andre Silva četiri minute kasnije imao jedanaesterac za 2:0.

No, Donnarumma je obranio udarac s bijele točke i krenuo je preokret, a do kraja prvog dijela ga je kreirao Wijnaldum s dva pogotka. No, domaćin je uspio osvojiti prvi ovosezonski bod u Ligi prvaka golom Szoboszlaija u 92. minuti iz jedanaesterca.

Hrvatski nogometaš Joško Gvardiol je odigrao svih 90 minuta za Leipzig.

Manchester City je dominirao protiv Club Bruggea te ga nije smeo ni autogol Stonesa u 17. minuti za 1:1. Strijelci su za slavlje Cityja bili Foden, Mahrez, Sterling i Gabriel Jesus pa tako Manchester City vodi na ljestvici s devet bodova.

PSG ima osam, a Club Brugge se još nada s četiri boda. Čudo više ne može pomoći Leipzigu koji je zadnji s bodom.

U skupini C Ajax je ostao savršen i nakon gostovanja kod Dortmunda gdje je pobijedio Borussiju 3:1 čime je osigurao osminu finala. U 29. minuti, kod rezultata 0:0, domaćin je ostao s igračem manje (isključenje Hummelsa), a pet minuta kasnije u igru je ušao hrvatski nogometaš Marin Pongračić.

Borussia je čak povela (Reus iz jedanaesterca u 37.), ali moćni Ajax je u nastavku iskoristio brojčanu prednost te je protutnjao kraj suparnika golovima Tadića, Hallera i Klassena.

Sporting je i dalje u igri za prolaz u osmini finala i to nakon što je u dva susreta deklasirao Bešiktaš s ukupnih 8:1. U prošlom kolu lisabonska momčad je svladala Bešiktaš u gostima 4:1, a ovaj put je na domaćem terenu bila bolja 4:0.

Svaka neizvjesnost je isparila već u prvom poluvremenu nakon kojeg je Sporting imao 3:0. Uvodna dva pogotka postigao je Pote, u 31. (jedanaesterac) i 38. minuti, a onda je sjajno potegnuo Paulinho u 41. minuti za 3:0. Sve je završilo golom Pabla Sarabije u nastavku. Hrvatski nogometaš Domagoj Vida, član Bešiktaša, nije konkurirao za ovaj dvoboj.

Ajax ima 12 bodova, a iza njegovih leđa su Borussia i Sporting (po šest) te Bešiktaš koji je bez bodova.