LIGA PRVAKA

Josip Stanišić sjajno asistirao u pobjedi Bayerna, Grbić ponovno siguran na golu Lillea

reće kolo Lige prvaka donijelo je jako puno golova i nastupe hrvatskih nogometaša.

U skupini H aktualni pobjednik Lige prvaka Chelsea vrlo lako je kao domaćin slomio švedski Malmö te je pobijedio 4-0. Po dva pogotka Chelsea je postigao u oba poluvremena. Dva puta je s bijele točke bio miran Jorginho, a još su po pogodak dodali Christensen i Havertz.

Hrvatski napadač Antonio Mirko Čolak odigrao je cijelu utakmicu za Malmö, dok je na drugoj strani Mateo Kovačić kompletni dvoboj odgledao s klupe.

Chelsea je došao do druge pobjede (šest bodova), a na vrhu se sa svih devet bodova nalazi Juventus koji je u ovom kolu slavio u Sankt Peterburgu protiv Zenita s 1-0. Domaća obrana na čelu s hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom je odolijevala Juventusu sve do 86. minute, ali je tada pogodak vrijedan tri boda zabio Šveđanin Kuleševski.

U skupini G je ranije Red Bull Salzburg svladao Wolfsburg 3-1, dok su Lille i Sevilla odigrali bez pobjednika, ali i bez golova. Za Sevillu je to bio treći remi u skupini, a Ivan Rakitić je igrao od 74. minute. Hrvatski vratar Ivo Grbić je, pak, uspješno čuvao domaću mrežu tijekom svih 90 minuta.

U skupini E Bayern je zadržao stopostotni učinak. Nakon Barcelone i kijevskog Dinama Bavarci su ovaj put slavili na Luzu u Lisabonu gdje su pobijedili Benficu 4-0. Sve do 70. minute mreže s mirovale, a tada je domaću zatresao Sane. Tada je počelo puštati sa svih strana u domaćoj obrani pa su još zabili Everton (autogol), Lewandowski i ponovno Sane. Kod posljednjeg pogotka asistirao je hrvatski reprezentativac Josip Stanišić koji je u 77. minuti dvoboja ušao s klupe. Osim što ima svih devet bodova Bayern još nije primio pogodak (razlika pogodaka 12-0).

Iza Bayerna se na ljestvici nalaze Benfica s četiri i Barcelona s tri boda koja je u ovom kolu osvojila premijerne bodove (1-0 protiv Kijevljana).