PRVI PORAZ ŠERIFA

Messi s dva gola donio preokret i pobjedu PSG-u, petarda Real Madrida, potop Borussije!

Odigrane su utakmice trećeg kola Lige prvaka u skupinama A, B, C i D.

RB Leipzig je prijetio i vodio u Parizu kod PSG-a s 2:1 u ogledu 3. kola skupine A Lige prvaka. No, Parižani su na kraju slavili s 3:2.

Njemačka momčad je odigrala novu hrabru i napadačku utakmicu, ali je izgubila i treći put u skupini. Nije Leipzig pokleknuo ni nakon brzo primljenog pogotka (Kylian Mbappe u 8. minuti). Uzvratili su gosti golovima Andre Silve u 28. i Mukielea u 57. minuti. Vodio je Leipzig do 67. minute, ali je tada uslijedio odgovor Lionela Messija.

Argentinac je prvo izjednačio u 67. minuti, dok je samo sedam minuta kasnije pogodio s bijele točke za novi preokret i na kraju slavlje svoje momčadi. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je odigrao zadnjih dvadeset minuta susreta za Leipzig i u sudačkoj nadoknadi skrivio penal. Mbappe je namjestio loptu na bijelu točku i pucao nebu pod oblake...

PSG se vratio na vrh ljestvice. Ima sedam bodova, odnosno, jedan više od Manchester Cityja. Club Brugge ima četiri, a Leipzig postaje polako prežaljen s nula bodova.

Real pregazio Šahtar, Inter upisao prvu pobjedu

U skupini D su Real Madrid i Inter, favoriti na papiru, ostvarili pobjede. Real drugu u sezoni, a Inter premijernu.

Real je gostovao u Kijevu kod Šahtara te je pobijedio 5:0. Madriđani su nakon autogola Krivcova u prvom poluvremenu potpuno slomili domaćina u nastavku, a posebno treba izdvojiti Viniciusa Juniora koji je postigao dva pogotka i jednom asistirao. Hrvatski nogometaš Luka Modrić igrao je od prve minute, a u 51. je vrlo lijepo podvalio loptu i asistirao spomenutom Viniciusu Junioru za tadašnjih 2:0. Strijelci su još bili Rodrygo i Benzema, a Modrić je igru napustio u 78. minuti.

Inter je ostvario prvu pobjedu sezone svladavši Šerif na San Siru s 3:1. Podsjetimo kako je Šerif u uvodna dva kola upisao dvije pobjede uz slavlje na Santiago Bernabeu protiv Reala. Tada je predivan pobjednički gol postigao Thill koji je i u Milanu šokirao suparnika kada je u 52. minuti izjednačio na 1:1. No, Inter je uspio okruniti svoju inicijativu te je slavio golovima Vidala u 58. i De Vrija u 67. minuti. Ranije je za Inter strijelac bio Džeko.

Hrvatski nogometaši Marcelo Brozović i Ivan Perišić su počeli utakmicu te su obojica zamijenjeni u 85. minuti.

U skupini C Ajax je u Amsterdamu razbio dortmundsku Borussiju (4:0). Od samog početka je nizozemska momčad svim silama krenula na pomalo pospanog suparnika te je Ajax ostvario i treću pobjedu u isto toliko nastupa. Nakon slobodnog udarca Tadića i pomoći Reusa krenulo je potonuće Borussije nakon čega su još zabijali Blind, Antony i Haller.

Marin Pongračić je od 79. minute igrao za Borussiju.

Ajax ima devet bodova, ali je Borussia i dalje u dobroj poziciji jer ima šest bodova na drugom mjestu. Slijede Sporting s tri i Bešiktaš s nula bodova.