VAŽNA POBJEDA

Barcelona okrenula Valenciju na Camp Nou na krilima Fatija i Depaya

Barcelona je pobijedila Valenciju 3:1 u 9. kolu La Lige...

U derbiju devetog kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je Camp Nou pobijedila Valenciju sa 3-1 prekinuvši niz od dva uzastopna poraza.

Barca je u zadnjih šest nastupa zabilježila samo jednu pobjedu, pri čemu je zadnje dvije utakmice izgubila, u Ligi prvaka od Benfice (0-3), a potom u prvenstvu od Atletico Madrida (0-1).

Novi poraz dodatno bi pokvario ne baš blistavu situaciju na Camp Nou. Srećom, po navijače katalonskog kluba, Barca je protiv Valencije slavila sa 3-1 i "kupila" malo mira.

Međutim, nije počelo dobro po Katalonce. Gosti su poveli u 5. minuti golom Josea Gaye, no u 13. je izjednačio Ansu Fati. Do kraja poluvremena Barca je uspjela okrenuti rezultat, a za 2-1 je zabio Memphis Depay iz kaznenog udarca u 42. minuti. U nastavku je utakmica bila otvorena, a susret je prelomio Philippe Coutinho pogodivši u 85. minuti za 3-1.

U ranije odigranom susretu Sevilla je na gostovanju pobijedila Celtu sa 1-0 skočivši na treće mjesto Primere. Pogodak odluke zabio je Rafa Mir u 54. minuti utakmice.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić za Sevillu je igrao do 52. minute kada je umjesto njega ušao Suso.

Osasuna je nastavila seriju dobrih rezultata upisavši i treću uzastopnu pobjedu. Nakon Mallorce (3-2), Rayo Vallecana (1-0), momčad iz Pamplone je na gostovanju sa 2-1 pobijedila Villarreal kojem je to bio prvi poraz sezone.

Lucas Torro je doveo goste u vodstvo u 26. minuti, izjednačio je Gerard Moreno u 55. minuti, a pobjedu Osasuni donio je Chimy Avila tri minute prije kraja susreta. Ante Budimir nije nastipio zbog ozljede prepona.

U vodstvu je Real Sociedad sa 20 bodova, Real Madrid, Sevilla, Atletico Madrid i Osasuna imaju po 17 bodova, Rayo Vallecano ima 16, a zatim slijedi Barcelona sa 15 bodova.

U ponedjeljak još igraju Deportivo Alaves - Real Betis, te Espanyol - Cadiz, dok su utakmice Granada - Atletico Madrid, te Real Madrid - Athletic Bilbao odgođene.

REZULTATI:

Rayo Vallecano - Elche 2-1 (M.Hernandez 26, Nteka 65 / Boye 14)
Celta Vigo - Sevilla 0-1 (Mir 54)
Villarreal - Osasuna 1-2 (Moreno 55 / Torro 26, Avila 87)
Barcelona - Valencia 3-1 (fati 13, Depay 42-11m, Coutinho 85 / Gaye 5)

Odgođeno:
Granada - Atletico Madrid
Real Madrid - Athletic Bilbao

U subotu:
Levante - Getafe 0-0
Real Sociedad - Mallorca 1-0 (Lobete 90)

U ponedjeljak:
Deportivo Alaves - Real Betis
Espanyol - Cádiz