PET KOMADA

Bayern Munchen deklasirao Bayer Leverkusen, Stanišić igrao na oba beka

Bayern je još jednom pokazao koliko je jak u Njemačkoj.

U derbiju osmog kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayern Munchen je na gostovanju pobijedio Bayer Leverkusen sa 5:1 vrativši se na vrh Bundeslige.

Bavarci su odigrali fantastično prvo poluvrijeme u kojem su postigli pet golova, a potom su u nastavku spustili "nogu s gasa".

Bayern je pet golova zabio u prvih 37 minuta utakmice, a u povijesti Bundeslige samo su dva kluba brže zabila pet golova u jednom susretu - Borussija Dortmund protiv Schalkea 1964. godine (23 minute), te Karlsruhe iste godine protiv Eintrachta (30 minuta).

Prva dva gola zabio je Robert Lewandowski (3, 30), koji je tako stigao do brojke od devet golova ove sezone, koliko je zabio i napadač Borussije Dortmund Erling Haaland. Na 3:0 je povisio Thomas Muller (34), a među strijelce se upisao i Serge Gnabry (35, 37). U nastavku susreta Patrik Schick je u 55. minuti zabio utješni pogodak za "Apotekare".

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je za Bayern igrao od 40. minute zamijenivši ozlijeđenog Alphonsa Daviesa,  a igrao je na lijevom i desnom beku i ponovno pokazao kvalitetu.

Večeras se jos sastaju Augsburg i Arminija.

Na ljestvici vod Bayern sa 19 bodova, Borussija Dortmund ima 18, a Bayer Leverkusen i Freiburg po 16 bodova.