ROĐENI GOLGETER

Čudesni Ronaldo zabio dva puta u pet minuta: Samo mu šest golova nedostaje do impresivnog rekorda!

Više od polovice golova u karijeri postigao je u dresu madridskog Reala.

Nakon prvih 45 minuta Portugal vodi protiv slabašnog Luksemburga sa 3:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Samo pet minuta trebalo je Cristianu Ronaldu da zabije dva pogotka, oba s bijele točke, i tako stigne do 794. pogotka u bogatoj nogometnoj karijeri.

 

Otkako je debitirao u lisabonskom Sportingu u kolovozu 2002. godine, ovo je 1083. utakmica u sjajnoj karijeri portugalske zvijezde. 

Prve golove u karijeri postigao je u sedmom nastupu za Sporting, bilo je to u listopadu 2002. godine protiv Moreirensea kojeg su svladali sa 3:0, a Ronaldo je dva puta zatresao protivničku mrežu.

Više od polovice golova u svojoj karijeri postigao je za Real Madrid čiji je dres nosio devet godina. U 438 nastupa za "kraljevski klub" postigao je 451 pogodak, što ga čini najboljim golgeterom u povijesti španjolskog kluba.

Prije nego što je stigao na kultni Santiago Bernabeu, Ronaldo je nosio dres Manchester Uniteda za kojeg je ukupno upisao 298 nastupa i 123 pogotka. Također, u dresu Juventusa premašio je brojku od sto golova. U 134 susreta za torinski klub, postigao je 101 pogodak.

Za portugalsku nogometnu reprezentaciju upisao je 114 golova u 182 nastupa, a kada je riječ o reprezentacijama, niti jedan jedini igrač nije uspio postići toliko golova.

Do kraja susreta protiv Luksemburga, Portugal je uspio zabiti još dva pogotka, a Cristiano Ronaldo još jedan pogodak za svoj hat-trick. Tako je došao do 795. pogotka u karijeri...