BIT ĆE GUSTO DO KRAJA

BiH ostvarila prvu pobjedu u kvalifikacijama: Još živi nada u plasman na Svjetsko prvenstvo

U petom pokušaju reprezentacija Bosne i Hercegovine konačno je stigla do prvog trijumfa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u svom petom nastupu u skupini D stigla je do prve pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

BiH je kao gost pobijedila Kazahstan s 2:0 i tako udvostručila svoj bodovni konto, s dosadašnja tri na trenutnih šest bodova.

Najzaslužniji za trijumf Bosne i Hercegovine bio je dvostruki strijelac Smail Prevljak. Napadač belgijskog Eupena poentirao je u 25. minuti na asistenciju Miroslava Stevanovića te u 66. nakon što mu je dodao Edin Džeko.

U ovoj skupini D aktualni svjetski prvak Francuska izraziti je favorit za osvajanje prvog mjesta, njihova kvaliteta naspram svih ostalih, a i prednost koju imaju na vrhu ljestvice su takve da bi bila senzacija da ih itko uspije prestići.

No, zato će se iza leđa Tricolora voditi žestoka borba za drugo mjesto. Pritom je za naše susjede dobra vijest to što su već odradili oba dvoboja s Francuzima. U utorak će BiH gostovati u Ukrajini, a zatim će u studenom biti domaćin u dva posljednja kola, protiv Finske i Ukrajine. Lako je moguće da ta utakmica s Ukrajincima bude izravno odlučivala o drugoplasiranoj reprezentaciji i putniku za dodatne kvalifikacije...