OVO ĆE RAZLJUTITI PSG

Mbappe o "klošaru" Neymaru, odlasku iz francuske reprezentacije i kako više ni ne razgovara s PSG-om o mogućem ostanku

Francuski superstar želio se umiroviti iz reprezentacije i otkriva kako PSG više ni ne pokušava produljiti njegov ugovor...

Francuski superstar Kylian Mbappe ovog ljeta bio je tema svih transfernih nagađanja, a zatim su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo promijenili klubove i njegov mogući transfer u Real Madrid bacili u drugi plan do sljedećeg ljeta. No taj je trenutak još u fokusu mnogih svjetskih medija jer će, kad se dogodi, biti jedna od medijski najpraćenijih nogometnih trakavica ikad.

U velikom intervjuu za L'Equipe komentirao je tu temu…

"Najprije mi je trebalo vremena za razmišljanje, uoči starta Eura rekao sam ljudima iz kluba kako ne želim novi ugovor, a poslije Eura sam jasno poručio kako želim otići. Ideja mi je bila da svi budemo zadovoljni, PSG, ja, klub u koji ću otići… Želio sam da moj klub zaradi te dati mu dovoljno vremena kako bi mi pronašao zamjenu. Ukratko, želio sam usrećiti sve. Nisam želio otići bez odštete, ali oni su tako odlučili. I to je u redu. Nastavio sam trenirati, igrati, nisam imao problem s tim. I dalje sam u odličnoj momčadi, tamo gdje sam sretan već četiri godine", započeo je Kylian Mbappe.

"Real je poslao nekoliko ponuda, od 160 do 200 milijuna eura. U tom sam razdoblju čuo mnogo netočnih navoda: da sam odbio pet ili šest ponuda PSG-a, da ne želim razgovarati s Leonardom i kako imam plan napraviti pobunu u svlačionici", požalio se.

Više ni ne razgovaram s Leonardom

"Osjećao sam kako moja avantura u Parizu završava. Želio sam nešto novo, drugačije, šest ili sedam godina igram francusko prvenstvo. Dao sam Parizu sve što sam znao i mogao. Mislim da imam pravo na svoju procjenu i odluku. Smatram kako je odlazak logičan korak. Da sam otišao, bilo bi to isključivo u Real Madrid."

"Ostao sam u Parizu i sretan sam. Do kraja ove sezone od mene nećete ni čuti ni vidjeti stav – niste me pustili, okej, lagano ću… Previše volim nogomet i previše poštujem ovaj klub da bih i samo jednu utakmicu odigrao ispod maksimuma. Što se tiče moje situacije – više ni ne razgovaramo o nastavku suradnje jer znaju kako želim otići."

Nije mi problem trčati za Messija

PSG se već priprema za taj trenutak i traga za njegovom zamjenom, a čak ni da ne dovede nikoga, ima dovoljno zvjezdane moći u svojoj momčadi već sad. Tu su Lionel Messi i Neymar, a Mbappe kaže kako ne odlazi jer ima problem s njihovom planetarnom slavom…

"Kad imate Messija u momčadi, znate da će raditi manje u obrani kako bi bio spremniji ispred gola nešto napraviti. Nije mi problem trčati za njega. To je hijerarhija. Inače nemamo problema, nekad nisam zadovoljan što mi nije dodao, nekad nije zadovoljan on, ali nemamo problema generalno."

Da, rekao sam Neymaru da je klošar

Nije mu problem ni Neymar, kojeg je pred kamerama nazvao klošarom…

"Da, rekao sam to zaista. Ponavljam, događa se u nogometu. Ali to ne znači kako imamo problem. Razgovarali smo poslije... Mnogo smo takvih riječi razmijenili u prošlosti zato što želimo pobjeđivati i osvajati trofeje. Vjerojatno će i u budućnosti biti takvih reakcija, ali nekog velikog nezadovoljstva zaista nema. Poštujem Neymara i kao igrača i kao čovjeka, divim se svemu što on jest."

Razumije i to što više nije miljenik tribine…

"Rekao sam si kako bih si i ja zviždao na njihovom mjestu. Ne žele da odem, znači da sam im važan."

Želio sam otići iz reprezentacije jer su me nazvali majmunom

Nije mu bilo lako ni s navijačima nacionalne momčadi, koji su ga napali zbog promašenog penala u osmini finala Eura pa je razmišljao i o povlačenju iz nacionalne momčadi.

"Reprezentaciju sam uvijek stavljao iznad svega i uvijek će tako biti. Također, uvijek ću igrati za svoju zemlju bez suzdržavanja. Nikad nisam želio biti problem. Ali tad sam se osjetio kao problem. Ljudi su tako gledali na mene. Francuska je najvažnija. Pa ako je nacionalna momčad sretnija bez mene, u redu. To je tako, prihvatit ću. Predsjednik Saveza želio se sastati. To je trebalo biti među nama, ali potom je on sve objavio. Nisam to razumio... Ali ne zamjeram mu. Valjda je imao svoje razloge. I ne, nisam se žalio zbog penala ili nečeg sličnog. Ono na što sam se žalio jesu uvrede koje su slijedile. Nazivali su me majmunom. Sve mogu ignorirati, ali šokiralo me kad su me nazivali majmunom. Zato sam htio podršku saveza i zato sam razmišljao o napuštanju reprezentacije. A ne zbog promašenog penala," otkrio je Francuz.