TEŠKE OPTUŽBE

ATP pokrenuo istragu protiv četvrtog tenisača svijeta: Djevojka ga optužila da ju je bacao u zid i pokušao ugušiti jastukom

ATP je pokrenuo istragu nakon što je Olga Šaripova optužila njemačkog tenisača da ju je tijekom njihove veze fizički i psihički zlostavljao

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) pokrenulo je istragu protiv četvrtog tenisača svijeta Nijemca Alexandera Zvereva zbog njegovog navodnog fizičkog i psihičkog zlostavljanja bivše djevojke.

ATP je pokrenuo istragu nakon što je Olga Šaripova optužila njemačkog tenisača da ju je tijekom njihove veze fizički i psihički zlostavljao. Šaripova ga je optužila za "udaranje glavom o zid i pokušaj gušenja jastukom" od čega se spasila pobjegavši bosa iz hotelske sobe u New Yorku.

"U tijeku je je interna istraga o navodima u vezi s Alexanderom Zverevom," objavio je ATP.

"ATP u potpunosti osuđuje svako nasilje ili zlostavljanje i istražit će takve navode koji se odnose na ponašanje igrača tijekom turnira," navodi se u priopćenju.

Njemački tenisač od samog početka negira optužbe za nasilje, a u kolovozu ove godine odlučio je potražiti zaštitu na sudu.

Generalni direktor ATP-a Massimo Calvelli rekao je kako su optužbe protiv Zvereva ozbiljne i da je odgovornost ATP-a da se njima bavi.

"Optužbe podignute protiv Zvereva ozbiljne su i imamo odgovornost riješiti ih. Nadamo se da će nam istraga pomoći da utvrdimo činjenice i poduzmemo odgovarajuće radnje," rekao je Calvelli.