"TREBA MI VIŠE ISKUSTVA"

Senzacionalna pobjednica US Opena ponovno šokira: Prekinula suradnju s trenerom koji radi s njom od 10. godine

Postala je prva tenisačica koja je iz kvalifikacija stigla do grand slam naslova.

Pobjednica ovogodišnjeg US Opena, 18-godišnja britanska tenisačica Emma Raducanu objavila je kako traži novoga trenera nakon prekida suradnje s Andrewom Richardsonom.

Raducanu je ranije ovoga mjeseca šokirala sportski svijet osvojivši US Open iz kvalifikacija, a da pritom nije izgubila niti set.

"Trebam nekoga tko ima više iskustva s 'Toura', pogotovo jer sam nova u tom svijetu. Potreban mi je netko tko će me voditi kroz proces kroz koji je i sam prošao", kazala je Raducanu.

Richardson (47) je bivši Davis Cup reprezentativac, a radio je s Raducanu od njezine 10. godine života.

Podsjetimo, u finalu US Opena svladala je 18-godišnju Kanađanku Leylah Fernandez sa 6:4, 6:3. Ovo je finale bilo posebno i zato jer se privi put dogodilo da finale igraju dvije tenisačice koje nisu nositeljice.

Mlada je Britanka, inače 150. na WTA ljestvici, tako postala prva tenisačica koja je iz kvalifikacija stigla do grand slam naslova i najmlađa nakon Ruskinje Marije Šarapove koja je osvojila Wimbledon sa 17 godina 2004.

Raducanu je do naslova ostvarila deset pobjeda, od čega tri u kvalifikacijama, i pritom nije izgubila ni jedan set.

Njena suparnica 18-godišnja Fernandez je 73. tenisačica svijeta i do finala je također imala impresivan put na kojem je između ostalih eliminirala i tri tenisačice iz prvih deset: Japanku Naomi Osaka (WTA- 3.), Ukrajinku Elinu Svitolinu (WTA-5.) i Bjeloruskinju Arynu Sabalenku (WTA-2.).