SPEKTAKULARNA UTRKA

Najveće iznenađenje u modernom sprintu na Olimpijskim igrama: Talijan s novim europskim rekordom naslijedio Usaina Bolta

Talijanski sprinter u dvije utrke skinuo je dva europska rekorda i s 9.79 postao novi olimpijski pobjednik na 100 metara.

Talijan Lamont Marcell Jacobs (26) novi je senzacionalni olimpijski pobjednik u utrci na 100 metara na OI u Tokiju.

Jacobs je u finalnoj utrci ciljem prošao za 9.80 sekundi čime je psotavio novi europski rekord, četiri stotinke bolje vrijeme od onoga koje je trčao samo dva sata ranije u polufinalu, a što je također bio europski rekord.

Jacobs je rođen u SAD-u, u El Pasu, otac mu je merikanac, a majka Talijanka, no većinu svog života je proveo upravo u Italiji. Ranije ove godine psotao je europski dvoranski prvak na 60 metara, no prije dvije godine je na Svjetskom prvenstvu u Dohi ispao u polufinalu.

Srebro je s novim osobnim rekordom od 9.84 osvojio Amerikanac Fred Kerley (26), donedavni 440-metraš, dok je do bronce sa 9.89 stigao Kanađanin Andre de Grasse (26), koji je bio brončani i prije pet godina u Rio de Janeiru.

Kinez Bingtian Su, koji je u polufinalu trčao novi azijski rekord sa 9.83, u finalu je bio šesti sa 9.98.

Amerikanac Trayvon Bromell, koji je u Tokio stigao s najboljim rezultatom u svjetu ove godine (9.77) nije se niti kvalificirao u finale.