NOVA ŠKOTSKA ZVIJEZDA

Škotski Kante prijeti Hrvatskoj, protiv Engleza debitirao na Euru i zasjenio zvijezde od 90 milijuna eura

Chelseajev talentirani veznjak Billy Gilmour zaustavio je Enlgeze u 2. kolu Eura i dao Škotskoj šansu protiv Hrvatske.

Engleska "ga je trebala", mali je "praktički N'Golo Kante" i "igrat će za Škotsku svaku minutu sljedećih deset godina“, samo su neki od komentara koje je Billy Gilmour dobio za svoju predstavu na Wembleyju u remiju Škotske s Englezima 0:0 u 2. kolu Eura. Za nekoliko dana taj isti klinac prijetit će Hrvatskoj u ključnoj utakmici protiv Škotske  za drugi krug.

U svom prvom nastupu za Škotsku na Europskom prvenstvu Chelseajev talentirani veznjak Billy Gilmour bio je "najbolji na terenu", tvrdi legendarni škotski nogometaš Graeme Souness, čovjek koji zna ponešto o igranju te pozicije.

Tek je napunio 20 i uopće nije trebao biti na Euru

Billy Gilmour napunio je 20 ovaj mjesec i malo mu je nedostajalo da ovaj turnir odgleda na TV-u, međutim Ryan Jack i Kenny McLean morali su ga otkazati zbog ozljede i mali je upao na popis. Protiv Engleza je iznenađujuće dobio svoj treći nastup za škotsku reprezentaciju i prvi na Euru, a svoju je priliku iskoristio odlično. I više od toga…

Škoti su poslije razočaravajućeg domaćeg poraza od Čeha na startu Eura uspjeli zadržati Engleze na 0:0 u drugoj utakmici, a jedan od ključnih ljudi za taj podvig bio je škotski 20-godišnjak.

"Moj bože..."

Na lopti je bio hladan kao špricer, distribuirao je loptu na sve strane i pritiskao Engleze, a škotski navijači poslije 76. minuta su vidjeli dovoljno i nagradili su svog novog heroja gromoglasnim aplauzom dok je izlazio s travnjaka usput se zapitkujući zašto je dosad igrao samo protiv Nizozemske i Luksemburga.

"Moj bože… Jedna od najboljih utakmica škotskog igrača koju sam vidio,“ rekao je škotski kapetan Andy Robertson: "Ništa ga ne može zadiviti, još će dugo biti igrač Škotske."

Šef Steve Clarke također je bio impresionran, čak i pomalo šokiran onim što je Gilmour odigrao.