VATRENI, OPREZ

Tko je Čeh koji je zabio s centra terena? Obožava Ibru, a nogometni čudotvorac prozvao ga je najvećim talentom

Schick je danas postigao prvi pogodak za Češku na velikom natjecanju.

U prvom susretu skupine D, Češka je svladala Škotsku s 2:0, a junak susreta bio je češki napadač Patrick Schick koji je postigao dva pogotka.

Posebno impresivan bio je pogodak u 52. minuti susreta, kada je sa sredine terena pogodio škotska vrata. Bez ikakve sumnje, ovo bi mogao biti i najlijepši pogodak Eura 2020.

Češki napadač pogodio je suparnička vrata s 44 metra, što je gol s najveće udaljenosti na eurospkim nogometnim prvenstvima u zadnjih 41 godinu. No, tko je ustvari češki napadač koji će u petak, 18. lipnja testirati Dominika Livakovića na vratima Hrvatske.

Pogodak češkog napadača možete vidjeti ovdje.

Radi se o napadaču Bayera iz Leverkusena koji je danas postigao i prvi pogodak na velikom natjecanju za reprezentaciju Češke, prenosi The Athletic.

Karijeru je započeo u praškoj Sparti, a na svjetsku nogometnu pozornicu stupio je u dresu Sampdorije. Ondje je odigrao sjajnu sezonu, zabio je čak 13 golova u 35 nastupa i zaradio transfer u Romu koji je bio vrijedan 34 milijuna eura.

"Schick je jedan od najvećih potencijala svjetskog nogometa", rekao je tadašnji sportski direktor Rome, Monchi koji je nogometnoj javnosti poznatiji kao čovjek koji je stvorio Sevillu.

Međutim, tada 21-godišnji Schick nije se najbolje snašao u dresu Rome. Igrao je malo na lijevom, pa na desnom krilu, ali zabio je samo osam pogodaka u 58 nastupa.

Uspoređuju ga s Ibrahimovićem

To je bilo dovoljno samo za odlazak na posudbu u RB Leipzig, gdje je igrao s ovogodišnjem osvajačem Lige prvaka, Timom Wernerom. Dobra sezona u Leipzigu osigurala mu je ostanak u Bundesligi, ubrzo je stigla ponuda Bayera koji ga je otkupio za skoro 27 milijuna eura i pogodio.

U 33 nastupa zabio je 13 pogodaka.

Uzor mu je Zlatan Ibrahimović, a osim toga dijeli i određene sličnosti sa švedskim napadačem. Slične su građe, što znači da bi braniči hrvatske nogometne reprezentacije mogli imati zračnu bitku sa Schickom u utakmici koja se igra u petak, 18. lipnja.

Iako je opasan u skoku i ima dobar udarac glavom, Schick je tehnički potkovan, pa tako preferira igru lijevom nogom.