ENGLESKA – HRVATSKA

Vatreni otvaraju Euro 2020. protiv velikih rivala

Hrvatska protiv Engleske 13. lipnja 2021. igra prvu utakmicu na Euru u skupini D.

Dva dana nakon što Italija i Turska u Rimu otvore Euro 2020, Hrvatska svoju prvu utakmicu u skupini D igra protiv Engleske. Utakmica se igra u nedjelju 13. lipnja od 15 sati na stadionu Wembley u Londonu.

Posljednju provjeru Hrvatska je imala u Belgiji točno tjedan dana ranije i nije to izgledalo baš najbolje. Englezi su pak u oba prijateljska susreta uoči EP-a slavili, u oba navrata minimalnim pobjedama protiv Austrije i Rumunjske.

''Sigurno je utakmica protiv Engleske najteža utakmica jer igramo protiv domaćina i jednog od najvećih kandidata za osvajanje Europskog prvenstva. Osim toga imaju sedam mladih igrača u finalu Lige prvaka", kazao je hrvatski izbornik Dalić.

Hrvatska i Engleska, nogometni rivali

Hrvatska i Engleska stari su znanci koji imaju burnu povijest u posljednjih 15-ak godina. Posljednji su put na istom mjestu igrali u Ligi nacija prije nešto manje od tri godine. Slavili su Englezi s 2:1, no to nije moglo ublažiti njihovu tugu od nekoliko mjeseci ranije kada ih je Hrvatska u produžetku polufinala Svjetskog prvenstva šokirala i otišla u veliko finale.

Pamtit će još dugo Marija Mandžukića i taj gol koji je ugasio veliku euforiju koja se pojavila tijekom tog ruskog ljeta. Pamte Englezi Hrvate i po onim kvalifikacijama za Euro 2008. godine kada su ih Bilić boysi pobijedili s 3:2 i ostavili bez EP-a. Kasnije su se iskalili u kvalifikacijama za SP kada je bilo čak 5:1 na Wembleyju.

Ždrijeb je opet spojio Hrvate i Engleze na Euru, ovaj put s Englezima u ulozi domaćina i favorita. U grupi su i Češka te još jedan domaćin, Škotska. U osminu finala plasirat će se prve dvije reprezentacije iz svake grupe te još četiri najbolje trećeplasirane momčadi.