LUKA NEUNIŠTIVI

Modrić izjednačio osobni rekord, suigrač mu se divi: "Govorimo o Zlatnoj lopti"

Kapetan Vatrenih ne posustaje ni s 35 godina na leđima. I njegovi su suigrači već u laganoj nevjerici...

Luka Modrić odigrao je 46. utakmicu sezone za Real Madrid iako mu je 35 godina na leđima. Neuništivi hrvatski maestro pritom je i zabio gol, svoj četvrti ove sezone u Primeri.

Sjajno mu je asistirao mladi Miguel Gutiérrez, a Modrić se ubacio u šesnaesterac i u maniri rasnog golgetera pogodio za vodstvo 1:0. Na kraju je bilo 4:1 za Real, koji je tako ostao u utrci za naslovom prvaka.

Modrić je s četiri gola izjednačio svoj najbolji inozemni golgeterski učinak - od odlaska iz Dinama - u jednom prvenstvu. U sezoni 2011./2012. zabio je četiri gola za Tottenham u Premierligi. U HNL-u je bio na svojoj razini, za Dinamo je 2008./2009. zabio 13 golova i dodao 11 asistencija.

Još jednom, tko zna koji već put ove sezone, svojim je nastupom oduševio javnost. Pohvala nije nedostajalo, a prednjačio je suigrač, belgijski vratar Thibaut Courtois.

"On je posvuda, odigrao je toliko utakmica, nikad ne staje. Dostigao je nevjerojatne razine. Govorimo o osvajaču Zlatne lopte", hvalio ga je belgijski čuvar mreže.

Ukratko je opisao i što ih čeka sada - traženje pobjeda i čekanje Atleticova kiksa. Do kraja su dva kola, a gradski rival ima dva boda više. Barcelona si je bitno smanjila šanse remijem protiv Levantea i sada kasni četiri boda za Atleticom.

Real ima težak raspored do kraja - idu u goste Athletic Bilbau, pa dočekuju Villarreal. Atletico Madrid igrat će doma s Osasunom i u gostima s Real Valladolidom.