JOŠ JEDAN ISPIT PRIJE FINALA

Poznato je tko čeka Niku Kovača u finalu Kupa: Već ih je pobjeđivao ove sezone, može li opet?

Na putu do finala Kupa Monaco mora pobijediti četveroligaša.

Nogometaši PSG-a izborili su plasman u finale francuskog Kupa nakon što su u polufinalu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Montpellier sa 6:5.

Utakmica je završila 2:2, nakon što je PSG vodio 1:0 i 2:1.

Parižani su poveli u 10. minuti golom Kyliana Mbappea, izjednačio je Gaetan Laborde u 45. minuti. Mbappe je u 50. minuti doveo PSG u novo vodstvo, no sedam minuta prije kraja Andy Delort je zabio za 2:2.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca odlučila je šesta serija u kojoj je Solomon Sambia prebacio vrata, a Moise Kean zabio za pobjedu PSG-a.

Prije toga za PSG su zabili Di MariaDrexlerParedesMarquinhos i Neymar, a za Montpellier SavanierDelortMavididiRistić i Laborde.

Kovač je specijalist za osvajanje Kupa

U drugom polufinalu u četvrtak se sastaju Monaco našeg Nike Kovača i četvrtoligaš GFA Rumilly-Vallieres. Utakmica je na rasporedu večeras, s početkom u 21 sat i 15 minuta. 

Finale je na rasporedu 19. svibnja na Stade de Franceu.

PSG-u će to biti 19. finale, a do sada je u Kupu slavio rekordnih 13 puta. U slučaju da Monaco upiše pobjedu bit će do deseto finale za momčad iz Kneževine, a do sada je slavio pet puta.

Inače, hrvatski trener je dvije godine zaredom osvojio dva njemačka Kupa s dva različita kluba. Prvi Kup je osvojio s Eintrachtom iz Frankfurta u sezoni 2017/2018., a drugi godinu dana kasnije s minhenskim Bayernom.