SENZANCIONALNI PRIJELAZ

Velika "krađa" u Formuli 1 i težak udarac za Mercedes: Čeka li nas potpuno novo miješanje karata?

Red Bull prijeti Mercedesu već ove sezone, a u nadolazećima ga i definitivno želi svrgnuti s trona.

Iz Formule 1 stiže senzacionalna vijest. Radi se o transferima, ali ne nekog od razvikanih vozača nego ljudi koji su u sjeni, a imaju goleme zasluge u Mercedesovoj dugogodišnjoj dominaciji u oktanskom cirkusu.

Petorica Mercedesovih inženjera za interni pogon napuštaju šampionsku momčad i prelaze u Red Bull!

Vijest je potvrdio šef Red Bullove ekipe Christian Horner.

"Oni će nam pružiti najjaču moguću tehničku platformu za budućnost. Misija Red Bulla je da sve aspekte svog poslovanja do maksimuma što će biti uzbudljivo, ali i izuzetno zahtjevno. Znamo da će se uspjeh postići dovođenjem najboljih i najsjajnijih talenata, korištenjem pravih resursa i stvaranjem pravog okruženja u kojem mogu napredovati", izjavio je Horner.

Petorku koja će u budućnosti raditi na poboljšanju Red Bullova bolida čine direktor proizvodnje Steve Blewett, voditelj elektronike i sustava za uporabu energije Omid Mostaghimi, glava mehaničkog dizajna Pip Code, voditelj projekta motora s unutarnjim izgaranjem te Steve Brodie, vođa grupe ICE operacija.

Glavni čovjek Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff nije bio previše iznenađen ovakvim raspletom.

"Očekivao sam da će Red Bull pokušati unovačiti neke od naših zaposlenika. Sve je to dio natjecanja i jedna velika bojišnica, moramo ovo shvatiti kao sportaši i nikako drugačije", poručio je Wolff.