OPET NEMA MANDŽE

Inter bi već sutra mogao proslaviti 19. naslov prvaka: Treba im samo kiks jedne momčadi

Odigrana su tri susreta 34. kola talijanske Serie A.

Nogometaši Milana prenoćit će na drugoj poziciji ljestvice talijanskog prvenstva zahvaljujući domaćoj pobjedi od 2:0 protiv Beneventa u susretu 34. kola.

Milan je poveo u samom otvaranju utakmice lijepim golom Calhanoglua u 6. minuti susreta, a pobjedu je potvrdio Hernandez u 60. minuti pospremivši odbijanac nakon udarca Ibrahimovića u mrežu.

Ante Rebić igrao je za Milan od 76. minute, dok Mario Mandžukić nije konkurirao za nastup.

S ova tri boda Milan je skočio s pete na drugu poziciju na ljestvici sa 69 bodova, jedan manje ima treća Atalanta, a po tri manje četvrti Napoli i peti Juventus.

Svi oni će svoje susrete 34. kola igrati u nedjelju, Atalanta u gostima kod Sassuola, Napoli na svom terenu protiv Cagliarija, a Juventus u gostima kod Udinesea.

Inter bi mogao proslaviti naslov već u nedjelju

Ranije u subotu igrači Intera stigli su nadomak i teoretskog osiguranja 19. naslova prvaka Italije s pobjedom od 2:0 na gostovanju kod posljednjeg Crotonea, kojega su tako i teoretski ispratili u drugu ligu.

Strijelci za Inter bili su Eriksen u 69. minuti i Hakimi u sudačkoj nadoknadi utakmice.

Inter je do vodstva stigao preciznim prizemnim udarcem danskog veznjaka sa više od 20 metara, a pobjedu je Hakimi potvrdio iz protunapada nakon što su svi domaći jurnuli u napad po izjednačenje.

Marcelo Brozović igrao je čitav susret za Inter, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 66. minuti.

Vodeći Inter sada ima 82 boda te bi mogao slaviti naslov prvaka već u nedjelju ukoliko Atalanta ne pobijedi Sassuolo. 

Jurić prekinuo negativan niz

U prvoj utakmici dana Verona i Spezia su igrale 1:1.

Verona, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, povela je početkom drugog poluvremena golom Salceda, ali važan bod Speziji u borbi za ostanak u Serie A osigurao je Saponara u 86. minuti susreta.

Verona je ovim remijem prekinula niz od četiri uzastopna poraza, ali je ostala na desetom mjestu prvenstvene ljestvice s 42 boda.

Bivši hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić igrao je za Veronu od 60. minute, dok je Ivor Pandur ostao na klupi. Stoper mlade hrvatske reprezentacije Martin Erlić ostao je na klupi Spezije.