NIJE JOŠ GOTOVO, ALI...

Manchester City izveo preokret u Parizu i jednom nogom zakoračio u finale Lige prvaka!

Uoči uzvrata koji se igra u utorak, City je veliki favorit za plasman u finale.

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Manchester City je kao gost pobijedio PSG s 2:1 i napravio veliki korak prema plasmanu u finale.

PSG je poveo preko Marquinhosa (15), a City je preokrenuo preko Kevina De Bruynea (64) i Riyada Mahreza (71).

U 77. minuti Francuzi su ostali s igračem manje zbog izravnog crvenog kartona Idrisse Gueyea.

Niti PSG niti Manchester City, inače najbogatije momčadi svijeta, nikad nisu bili europski prvaci.

Manchester City je slavio u Parizu, zahvaljujući sjajnom drugom dijelu u kojem su nadoknadili zaostatak 0:1 i igrom učinili velebni PSG posve nemoćnim u drugih 45 minuta.

PSG zasluženo vodio na poluvremenu

Parižani su dominirali u prvom dijelu i zasluženo su na odmor otišli s vodstvom. Dvostruki blok PSG-a osujetio je napadačku igru Engleza, a iz kontre su Francuzi bili opasni. Dvaput je u prvih desetak minuta probao Neymar, no gol je uspio njegovu sunarodnjaku Marquinhosu u 15. minuti, koji se sjajno ubacio na prvu vratnicu na korner di Marie i glavom zakucao loptu u mrežu.

City je dočekao grešku pariške obrane tek u 42. minuti, ali je Foden s desetak metara tukao ravno u vratara.

Englezi su u drugom dijelu imali premoćni posjed i povećali su pritisak na Francuze, što se isplatilo u 64. minuti. Kapetan De Bruyne je ubacio s lijeve strane, a njegov ubačaj nije dirao nitko, pa je lopta na iznenađenje vratara Navasa završila u mreži.

City dolazi do potpunog preokreta u 71. minuti pogotkom Alžirca Mahreza iz slobodnog udaraca s 20-tak metara. Mahrezu je pomogao jako loše postavljeni živi zid, lopta je prošla između Paredesa i Gueyea, te je Navas nije uspio stići.

Krvnički prekršaj Gueyea na Gundoganu

Stvari su pošle još gore za Parižane u 77. minuti kada je izravni crveni karton zbog krvničkog starta na Gundoganu dobio Gueye. U završnici je Foden propustio priliku za još veću pobjedu Citya.

Uzvrat je 4. svibnja u Manchesteru.

U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Real Madrid i Chelsea su u utorak u Madridu odigrali 1:1.Gosti su poveli u 14. minuti golom Christiana Pulišića, a izjednačio je Karim Benzema u 29. minuti.

Finale Lige prvaka ove sezone je 29. svibnja u Istanbulu.

PSG - MANCHESTER CITY 1:2

Strijelci: 1:0 Marquinhos (15), 1:1 De Bruyne (64), 1:2 Mahrez (71)

Crveni karton: Gueye (PSG, 77)

Dvoboj se igrao na Parku prinčeva, a sudio je Brych iz Njemačke.

PSG: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker - Paredes (Herrera, 83), Gueye - Di María (Danilo, 78), Verratti, Neymar - Mbappé

MANCHESTER CITY: Ederson - Walker, Stones, Dias, Cancelo (Zinchenko, 61)- Rodri, Gündogan, De Bruyne - Mahrez, Bernardo Silva, Foden