UMIJEŠALA SE I KIŠA

Čilić na jedvite jade pobijedio 331. igrača svijeta kojemu je ovo prvi ATP turnir u karijeri

Iako ima 24 godine, Borges je ovoga tjedna nastupio na svom prvom ATP turniru u karijeri te je zadao velike probleme Čiliću koji ove godine igra vrlo ćudljivo.

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Estorilu, on je mnogo teže od očekivanog u 2. kolu svladao 331. igrača svijeta, Portugalca Nuna Borgesa, sa 6-7 (5), 6-4, 6-4 nakon dva sata i 24 minuta igre.

Iako ima 24 godine, Borges je ovoga tjedna nastupio na svom prvom ATP turniru u karijeri te je zadao velike probleme Čiliću koji ove godine igra vrlo ćudljivo.

Imao je Čilić u prvom setu vodstvo 5-2 te četiri set-lopte na servis Borgesa, tri vezane kod 0-40 te još jednu prednost, no Portugalac je uspio spasiti taj gem, a zatim u sljedećem ostvariti "break" i potpuno se vratiti u igru. Kod rezultata 5-5 kiša je prvi put prekinula dvoboj, samo na 15 minuta, a po povratku na teren bolje se snašao Borges koji je dobio "tie-break" za 7-5.

Odmah po završetku prvog seta kiša je po drugi put prekinula dvoboj, ovoga puta na više od sat vremena, a nakon povrtka na teren Čilićevo iskustvo je ipak došlo do izražaja. Iako je propustio tri prilike za oduzimanje servisa suparniku kod rezultata 2-2, Čilić je ipak ostvario ključni "break" kod 4-4 i tako poravnao dvoboj.

U trećem setu prvi je zaprijetio Borges koji je kod svog vodstva 2-1 osigurao dvije vezane "break-lopte", no Čilić je izvukao neugodnu situaciju servisom. Odmah u sljedećoj igri Čilić je stigao do "break-lopte" koju nije iskoristio, ali zato jest kod rezultata 3-3 i potom je tu prednost uspio održati do kraja.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona.