HOĆE LI OVO ZAŽIVJETI?

Velika promjena pravila u Formuli 1: Uvodi se novitet koji će izazvati brojne reakcije

Svrha promjena je povećati interes za natjecanje i pobrinuti se za više događanja tijekom trkaćeg vikenda, poručuju iz F1.

Vodstvo Formule 1 donijelo je odluku da će se ove sezone na tri utrke isprobati novi format natjecanja u kojem će se voziti jedna sprint utrka umjesto dosadašnjih klasičnih kvalifikacija.

Dvije sprint utrke će se održati u Europi, a jedna izvan našeg kontinenta, ali za sada nije objavljeno na kojim će se stazama voziti.

Dosadašnje "normalne" kvalifikacije vozile bi se petkom, nakon prvog slobodnog treninga i odlučivale bi o plasmanu za sprint kvalifikacije.

Sprint utrka, koja će biti duga preko 100 km, vozit će se subotom. Rezultati sprinta će, uz određivanje startnih mjesta za nedjeljnu utrku, donositi i tri boda pobjedniku, drugoplasirani će dobiti dva, a treći jedan bod za SP.

Svrha promjena je povećati interes za natjecanje i pobrinuti se za više događanja tijekom trkaćeg vikenda.

"Gledanje utrka sva tri dana tijekom trkaćeg vikenda bit će uzbudljivo. Siguran sam da će se dodane borbe svidjeti i vozačima. Drago mi je da su se sve momčadi zagrijale za novost. Dio je plana koji će navijačima ponuditi više događanja uz poštivanje tradicije našeg sporta," rekao je čelnik Formule 1 Stefano Domenicali.