"DINAMO IDE NA SVE ILI NIŠTA"

Tramezzani najavio najveći hrvatski derbi: "Mislim da su zasluženo na vrhu"

Treneri Dinama i Hajduka najavili su sutrašnji derbi na Maksimiru.

U nedjelju s početkom u 20 sati na rasporedu je susret 31. kola Hrvatski Telekom Prve lige Dinamo - Hajduk na Maksimiru. Najveći hrvatski derbi najavili su treneri obje momčadi, Damir Krznar i Paolo Tramezzani

To je najveći hrvatski derbi bez obzira na poziciju Dinama i Hajduka, to je uvijek bio derbi i ostat će derbi, kazao je u najavi utakmice trener Dinama Damir Krznar. Dodaje kako je ovo još jedna od onih utamica u kojima se ide na sve ili ništa.

"Za nas je to utakmica koja nas zadržava na prvome mjestu, još jedna od onih utakmica u kojima se ide na sve ili ništa. Idemo na sve, a i nadam se da ćemo dobiti sve, ali respektiramo Hajduk", rekao je Krznar. 

Kaže da je momčad naviknuta igrati utakmice u ovakvom ritmu, ali je osim fizičke snage važna i mentalna snaga. No otkriva kako će nedjeljni derbi započeti tri ili četiri nova igrača u odnosu na momčad koja je igrala prvenstveni susret protiv Osijeka.

"Razmišljamo o osvježenjima, potrošila nas je utakmica u Osijeku, moramo rotirati, ne samo sad, nego i u ostalim utakmicama. Bit će to tri-četiri promjene u odnosu na utakmicu u Osijeku", kaže Krznar.

"Dobro je da Livaja neće igrati, ali..."

Svjestan je da neće biti lako probiti gustu obranu Hajduka, ali će im biti lakše pobijediti splitsku momčad koja neće imati na raspolaganju Marka Livaju.

"Probleme nam može zadavati gusta obrana jer se brane s 5-4. Vidjeli ste protiv Istre da treba strpljenja da se probije takav blok, a njihov je blok još ozbiljniji i čvršći. Moramo biti strpljivi, ali vjerujem da možemo probiti taj blok" te dodaje.

"Kad mi gledamo s naše strane, dobro je da Livaja neće igrati, ali bilo bi loše da igračima to predstavimo u stilu 'nema Livaje pa nema ni Hajduka', jer to nije tako. Svejedno nas čeka vrlo težak suparnik", rekao je trener Dinama. 

"To su utakmice na nož..."

Protiv Hajduka očekuje pravu derbi utakmicu, kako se kaže, utakmicu u kojoj se ide na nož.

"To su uvijek utakmice, što se kaže, na nož, ali nije tako samo protiv Hajduka. Dinamo je lider, svatko voli skinuti skalp lideru, uvijek je angažman tih momčadi protiv Dinama na najvišoj razini. Očekujemo i takav Hajduk, prvi je razlog jer smo mi sad lovina, a drugi je taj što je ovo istinski derbi", zaključio je Krznar.

S njime se slaže i trener Splićana Paolo Tramezzani koji kaže da je najveći hrvatski derbi više od utakmice.

"Ovo je više od utakmice iz mnogo razloga. Osjetio sam to kada smo igrali s njima. To je utakmica koja ima posebno značenje i ima bogatu povijest uspomena. Normalno je da je pripremiš i doživiš na drukčiji način od ostalih utakmica. Ali, isto tako igramo 90 minuta 11 na 11", rekao je talijanski trener.

Tramezzani pohvalio Dinamo

Dodao je kako ne razmišljaju o stanju na ljestvici i broju bodova.

"Jasno je da ne razmišljamo o stanju na ljestvici i broju bodova. Moramo biti  koncentrirani i hrabri. Ne želim da nakon utakmice žalimo jer nismo dali sve od sebe.. Imamo mnogo entuzijazma i volje za ovom utakmicom da je odigramo bez ikakvih kompleksa", dodao je Tramezzani.

Pohvalio je zagrebačku momčad rekavši kako su zasluženo na vrhu ljestvice.

"Mislim da su zasluženo na vrhu. Imaju individualnu kvalitetu, dugo igraju zajedno i s godinama su uspjeli izgraditi jak mentalitet. To su pokazali i u Europi. Igraju dobro", zaključio je talijanski stručnjak.

U konkurenciji za nedjeljni derbi kod zagrebačkog sastava neće biti Gavranovića i Moharramija, dok Splićani neće moći računati na TodorovićaDimitrova i Livaju.