NIŠTA OD IZNENAĐENJA

Pobjede bivših superligaša: Tottenham i Manchester City slavili preokretima

Man City je sve bliže novoj tituli.

Nogometaši Manchester Cityja napravili su još jedan korak ka osvajanju naslova prvaka Engleske 2:1 (2:1) pobjedom na gostovanju kod Aston Ville u susretu 32. kola igranom u srijedu.

Domaći su poveli nakon samo 20 sekundi preko McGinna, no pritisak gostiju donio je preokret i prije odlaska na odmor. Foden je u 22. minuti poravnao na 1:1, da bi Rodri u 40. doveo City u vodstvo koje je u nastavku lakoćom održao.

Vodeći Manchester City sada ima 77 bodova, 11 više uz utakmicu više od drugog Manchester Uniteda, dok je Aston Villa ostala 11. sa 44 boda.

Ranije u srijedu je u zaostalom susretu 29. kola Tottenham Hotspur je kao domaćin svladao Southampton sa 2:1 (0:1). Gosti su poveli preko Ingsa u 30. minuti koji je poentirao nakon udarca iz kuta, na 1-1 poravnao je Bale u 60. minuti kada je ostao sam na desnoj strani kaznenog prtostora, da bi važna tri boda Tottenhamu u borbi za europske pozicije sljedeće sezone osigurao Son iz kaznenog udarca u 90. minuti.

Tottenham je sada šesti na ljestvici sa 53 boda, koliko ima i sedmi Liverpool koji je odigrao susret manje, dok je Southampton 14. sa 36 bodova.