BORBA ZA DRUGI TROFEJ

Kovač u polufinalu kupa: Četvrtoligaš priredio senzaciju

Niko Kovač odveo je Monaco u polufinale francuskog Kupa, dok je jedan četveroligaš izbacio Toulouse.

Nogometaši PSG-a i Monaca izborili su plasman u polufinale francuskog nogometnog Kupa pridruživši se Montpellieru i četvrtoligašu Rumillyju Vallieresu kojima je to uspjelo u utorak.

Monaco, kojeg vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač, je polufinale izborio gostujućom pobjedom protiv Lyona sa 2:0.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 51. minuti kada je Lyon ostao s igračem manje nakon isključenja Sinalyja Diomandea. S igračem više Monaco je ubrzo zabio dva gola, a strijelci su bili Wissam Ben Yedder (54-11m) i Kevin Volland.

Tri gola Icardija u pobjedi protiv Angersa

U drugom susretu večeri PSG je bez suviše stresa pobijedio Angers sa 5:0. Tri gola je zabio Icardi, a među strijelce su se upisali i Manceau i Neymar.

U utorak su plasman u polufinale izborili četvrtoligaš Rumilly Vallieres i Montpellier.

Rumilly Vallieres je priredio senzaciju pobijedivši drugoligaša Toulouse sa 2:0, a golove za najveći uspjeh u povijesti kluba zabili su Guillaud i Rouault.

Četveroligaš priredio senzaciju i plasirao se u polufinale 

Rumilly Vallières je postao tek četvrti četvrtoligaš koji se plasirao u polufinale "Coupe de Francea", nakon Calaisa (2000), Montceaua (2007) i Quevillyja (2010).

Plasman u polufinale izborio je i Montpellier koji je teškom mukom na gostovanju pobijedio četvrtoligaša Canet Roussillon sa 2:1

Gosti su već u 23. minuti ostali s igračem manje nakon što je isključen Hilton, a dvije minute kasnije Canet Roussillon je poveo golom Ouadoudija iz jedanaesterca. Ipak, Montpellier je u nastavku okrenuo rezultat, a oba gola zabio je Delort.