POTRAŽI ME U PREDGRAĐU

Real kiksao u predgrađu Madrida, Atletico uvjerljivo slavio i povećao prednost nad gradskim rivalom

Atletico je malo pobjegao Realu, ali Barcelona još vreba.

Nogometaši Real Madrida propustili su priliku ponovo se približiti vodećem Atletico Madridu na svega bod zaostatka, nakon što su u susretu 33. kola španjolskog prvenstva odigrali tek 0:0 na gostovanju kod Getafea.

Drugu utakmicu u nizu Kraljevski klub je odigrao 0:0. Međutim dok je "nula" protiv Liverpoola donijela radost igračima Reala i plasman u polufinale Lige prvaka, kiks protiv Getafea udaljio ih je iz borbe za naslov.

Real se pobjedom mogao ponovo približiti vodećem Atleticu na samo bod minusa, a ovako će ostati i bez drugog mjesta ako Barcelona u četvrtak porazi Granadu.

Luka Modrić i društvo su odigrali iznimno loše i praktički tijekom cijelog susreta nisu ozbiljnije ugrozili domaća vrata. Modrić je odigrao cijeli susret.

Kiks Reala dobro je došao Atletico Madridu koji je deklasirao Eibar s 5:0 upisavši prvu pobjedu u zadnja tri kola.

Golove su zabili Angel Correa (42, 44), Yannick Carrasco (49) i Marcos Llorente (53, 68). Šime Vrsaljko i Ivo Grbić nisu nastupili za pobjednički sastav.

Villarreal nije imao problema na gostovanju kod Levantea pobijedivši s 5:1 uz dva autogola domaćeg sastava.

Žuta podmornica je već nakon 13 minuta vodila sa 2:0 golovima Sergia Postiga (9-ag) i Gerarda Morena (13). Smanjio je Mickael Malsa u 21. minuti, no gosti su u nastavku susreta zabili još tri gola za uvjerljivo slavlje. Strijelci su bili Samuel Chukwueza (63, 75) i Ruben Vezo (72-ag).

U ranije odigranom susretu Sevilla je na gostovanju pobijedila Real Sociedad s 2:1 ostvarivši petu pobjedu u posljednjih šest kola.

Sevilla je ovom pobjedom ostala u igri za vrh Primere, ali i osigurala četvrto mjesto, sada ima čak 15 bodova više od najbližeg pratitelja Villarreala.

Domaćin je poveo u 5. minuti golom Carlosa Fernandeza, no Sevilla je u nastavku prvog dijela okrenula rezultat, a strijelci su bili Fernando (22) i Youssef En Nesyri (24).

Ivan Rakitić je za goste igrao od 66. minute.

U drugom susretu Osasuna je pobijedila Elche s 2:0 ostvarivši drugu uzastopnu pobjedu.

Golove za domaći sastav zabili su Kike Barja (38) i Diego Gonzalez (68) koji je loptu ispred Budimira ugurao u vlastitu mrežu.

Budimir je za Osasunu igrao do 81. minute.

Atletico Madrid vodi sa 70 bodova, Real Madrid ima 67 bodova, a Barca 65 uz utakmicu manje. Sevilla je četvrta sa 64 boda.