KAKVO IZNENAĐENJE

Makedonci priredili senzaciju: Pandev i Elmas šokirali Njemačku, Ademi asistirao za pobjednički gol

Sjeverna Makedonija pobijedila je Njemačku 2:1 u Duisburgu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

Nogometna reprezentacija Sjeverne Makedonije priredila je senzaciju pobijedivši u Duisburgu Njemačku sa 2-1, dok su Francuska, Engleska, Italija i Španjolska ostvarile pobjede u nastavku kvalifikacija za SP 2022. godine. 

Premda Njemačka već neko vrijeme ne podsjeća na reprezentaciju koja je četiri puta bila svjetski prvak, posljednji put 2016. u Brazilu, trijumf Makedonaca u susretu 3. kola J skupine je senzacija.

Senzacija u Njemačkoj

Domaćin je dominirao, no gosti su poveli u sudačkoj nadoknadi prvog dijela golom Gorana Pandeva. Makedonski kapetan je povukao kontru, a na koncu je i sam zatresao mrežu. Izjednačio je Ilkay Gundogan iz jedanaesterca u 62. minuti i kada se činilo kako će "elf" okrenuti rezultat, gosti su stigli do nove prednosti.

Kapetan Dinama Arijan Ademi proigrao je Eljifa Elmasa koji je u 85. pogodio pored Marca-Andrea ter Stegena za jednu od najvećih makedonskih pobjeda i prekid niza od 17 uzastopnih njemačkih pobjeda u kvalifikacijama za World Cup. Ademi je igrao cijeli susret baš kao branič Rijeke Darko Velkovski.

U ranije odigranom susretu Armenija je odličnoj utakmici pobijedila Rumunjsku sa 3-2 ostvarivši i treću pobjedu u skupini pa sada vodi ispred "elfa".

Zanimljivo, svih pet golova je palo u drugom poluvremenu. Domaćin je poveo, Rumunjska se vratila s dva gola u nizu, no u 78. minuti je ostala s igračem manje nakon što je isključen George Puscas. Armenija je s igračem više u posljednjim minutama zabila dva gola izborivši pobjedu.

Za Armeniju su zabili Eduard Spertsjan (56), Varazdat Harojan (86) i Tigran Barseghjan (89-11m), dok je oba gola za Rumunjsku zabio Alexandru Cicaldau (62, 72). Island je na gostovanju pobijedio Lihtenštajn sa 4-1.

Francuska slavila u Sarajevu

Na ljestvici vodi Armenija s devet bodova, Njemačka i Sjeverna Makedonija imaju po šest, Rumunjska i Island po tri, a Lihtenštajn je na začelju bez bodova.

Aktualni svjetski prvaci Francuzi, te bivši svjetski prvaci Englezi, Španjolci i Talijani nisi dozvolili iznenađenja ostvarivši nove pobjede.

Francuska je u susretu D skupine na Grbavici pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Antoinea Griezmann u 61. minuti. Adrien Rabiot je ubacio, a napadač Barcelone glavom pogodio mrežu Ibrahima Šehića.