HRVATSKA – MALTA

Utakmica kvalifikacija u kojoj su bodovi presudni, Dalić izmijenio sastav

Na Rujevici Hrvatska večeras dočekuje Maltu u 3. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Prvi dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine za Vatrene završava večeras. Hrvatska od 20:45 dočekuje Maltu, najslabiju reprezentaciju u skupini H, nakon što je u subotu s minimalnih 1:0 pobijedila drugu najslabiju momčad u grupi, Cipar.

Hrvatska nije dobro ušla u kvalifikacije. U dvije utakmice osvojila je tek tri boda i postigla tek jedan gol, a tek ju čeka najveće iskušenje, tri utakmice protiv tri najjača protivnika u rujnu. Pobjeda protiv Malte je imperativ, baš kao i protiv Cipra, i sve osim tri boda bilo bi ravno pravoj maloj rezultatskoj katastrofi Vatrenih u borbi za Katar.

U skupini H Rusija je visoko istaknula kandidaturu za prvo mjesto s dvije pobjede protiv Malte i Slovenije. Ako pobijede i u Slovačkoj u utorak, bit će najveći favoriti za prvo mjesto. Slovaci su u prve dvije utakmice uzeli tek dva remija protiv Cipra i Malte te se nadamo kako će protiv Rusa ipak odigrati bolje.

Malta napravila senzaciju

Protivnik Vatrenih napravio je pak senzaciju s 2:2 u Slovačkoj. To im je jedan od najboljih rezultata praktički u povijesti te puni samopouzdanja stižu u Rijeku. Vatreni su veliki favoriti, ali i protiv Cipra su bili, pa smo gledali dosta tešku utakmicu.

Dalić će nakon dvije utakmice odmoriti kapetana, 35-godišnjeg Luku Modrića. Sastav će biti opet izmijenjen, što je normalno zbog tri utakmice u samo sedam dana. Zbog ozljede neće biti Andreja Kramarića.

Dalić kreće s onima koji su manje igrali

Osim Modrića, na klupi bi trebali ostati i ne ulaziti ako ne bude nikakve drame i ostali koji su igrali od prve minute u zadnje dvije utakmice. Tako bi na teren trebala istrčati neka rezervna momčad Vatrenih.

Oni koji izađu na teren morat će dati najbolje od sebe jer igra Vatrenih već dugo nije na razini imena ove reprezentacije. Izbornik je pod velikim pritiskom, a Euro je na vratima.

Mogući sastav Hrvatske:

Livaković - Juranović; Ćaleta-Car, Vida, Melnjak - Badelj, Kovačić - Vlašić, Pašalić, Oršić - Budimir